sumrak_1Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima

 

Film o vampirima „Pomračenje“ bio je najgledaniji prošle sedmice u britanskim bioskopima, objavio je danas sajt Didžital spaj (Digital Spy).

„Pomračenje“ je treći film sage „Sumrak“ snimljen po romanu Stefani Majer (Stephenie Meyer). U filmu igraju Kristen Stjuart (Stewart), Robert Patinson (Pattinson) i Tejlor Lotner (Taylor Lautner).

Na drugom mestu liste najgledanijih je animirani film „Šrek srećan zauvek“, dok je treća pozicija pripala naučnofantastičnom trileru „Predators“ u kojem igra Ejdrijen Brodi (Adrien Brody).

Povezana vest:  Mateja Vukašinović snimio spot kojim promoviše crtać "Hrabri vitez Trenk"

Komedija „Samo ga dovedi“ sa Raselom Brandom (Rušel) u glavnoj ulozi nalazi se na četvrtom mestu, a peta je komedija „Slatkiš i ubica“ u kojoj igraju Ketrin Hajgl (Katherine Heigl) i Ešton Kučer (Ashton Kutćer).

Na šestom mestu je „Seks i grad 2“ – priča o četiri nerazdvojne Njujorčanke, na sedmom je francuska romantična komedija „Heartbreaker“ sa Vanesom Paradi (Vaneša Paradis) dok je osmo mesto pripalo bolivudskom filmu „I Hate Luv Stories“.

Povezana vest:  "SAMO GA DOVEDI" premijerno 21. jula u Koleseju

Akcioni avanturistički film sa Džejkom Džilenholom (Jake Gyllenhaal) „Princ od Persije: Pesak vremena“ je deveti a na desetom mestu je bolivudska komedija „Milenge Milenge“.