roman_polanski3Polanski snima film po drami Jasmine Reze Bog masakra

 

Francuska dramska spisateljka Jasmina Reza (Yasmina) izjavila je danas da će Roman Polanski, kojeg je Švajcarska odbila da deportuje u SAD, početkom 2011. snimati filmsku adaptaciju njenog komada „Bog masakra“.

-Naravno da sam posle ponedeljka (kad je oslobođen) razgovarala sa Romanom. On je odlično i veoma sam srećna zbog njega – izjavila je Jasmina Reza u telefonskoj izjavi Frans presu iz Venecije, gde se nalazi.

-O tome smo razgovarali još pre njegovog hapšenja. Pravi posao je počeo kad mu je određen kućni pritvor u njegovoj kući u Gštadu gde sam odlazila nekoliko puta – prezicirala je.

Povezana vest:  Kluni u video spotu za pomoć Sudanu

-Zajedno smo napisali scenario za film. Kad smo završili, angažovali smo prevodioca jer će radnja biti prebačena u SAD, preciznije Bruklin, i pošto će film biti snimljen na engleskom jeziku.

-Zajedno smo nadgledali prevod ali on je taj koji je glavni – dodala je i navela da je snimanje planirano za početak 2011.

-Lokacija još nije određena, ali kako Roman sme samo u Poljsku, Švajcarsku ili Francusku, velike šanse su da snimanje bude negde blizu.

Povezana vest:  Pretpremijerno ove subote avanture Toma i Boba u bioskopima Cineplexx

-U svakom slučaju, snimaće se u studiju pošto je to kamerna drama. Glumci još nisu do kraja odabrani, ali smo u kontaktu sa nekima – otkrila je.

Iako je Švajcarska odbila da ga deportuje u SAD i oslobodila ga iz kućnog pritvora, 76-godišnjem režiseru preti opasnost zbog međunarodne poternice koja važi u 188 zemalja, a koja je izdata zbog seksualnih odnosa sa maloletnicom 1977.

Režiser je svojevremeno priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos, ali je pobegao iz SAD u Francusku pre izricanja presude 1978. godine.

Povezana vest:  Film "Vojna akademija 5" videlo 100.000 gledalaca

Polanski je 26. septembra 2009. uhapšen po dolasku u Cirih gde je na jednom festivalu trebalo da primi nagradu za životno delo. Početkom decembra je pušten uz kauciju od 4,5 miliona švajcarskih franaka (tri miliona evra) i od tada je bio u kućnom pritvoru u svojoj vili u planinskom mestu Gštatu.

Roman Polanski, režiser filova kao što su „Nož u vodi“, „Rozmarina beba“, „Bal vampira“, „Kineska četvrt“, dobio je Oskara 2003. godine za film „Pijanista“. Najnovije ostvarenje mu je „Pisac iz senke“.