Film „Biser Bojane“ reditelja Milana Karadžića, premijerno će biti prikazan u Trstu u četvrtak, 6. aprila, u bioskopu „Nazionale Multisala”, sa početkom u 20.00 časova. Film će, u gradu u kome je i snimljen deo kadrova, biti prikazan u originalnoj verziji, na srpskom jeziku. Dan kasnije, 7. aprila biće premijerno prikazan i u Portorožu, u glavnoj dvorani “Avditorij”, u prisustvu autorske i glumačke ekipe filma.

Povezana vest:  Kenet Brana ponovo pokrenuo sagu o Džeku Rajanu

„Biser Bojane“ na ovaj način nastavlja turneju koju je započeo po zemljama u okruženju. Već u skorije vreme očekuju ga premijere u Tirani i Prištini, a sredinom aprila i prikazivanje preko okeana kao i druženje sa publikom u Torontu, Čikagu i Sijetlu.

Film je premijerno prikazan u Salcburgu, Lincu i Beču, a trenutno se prikazuje na repertoarima nemačkih bioskopa u Minhenu, Štutgartu, Ofenbahu, Esenu, Milhajmu i Augsburgu.

Povezana vest:  Film „Jedini izlaz“ prikazivaće se na čak tri kontinenta

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo i Vanja Nenadić, a pored njih u filmu igraju i Andrija Milošević, Hristina Popović, Miodrag Krstović, Mira Banjac, Mladen Nelević, kao i brojni drugi glumci iz Srbije i Crne Gore.