Nova Marvelova avantura „Čuvari galaksije Vol.2“ po scenariju i u režiji Džejmsa Gana biće premijerno prikazana 3. maja u više domaćih bioskopa, a od 4. maja će biti na redovnom repertoaru i prikazivaće se i putem Mobilne 3D opreme, najavio je distributer „Taramaunt“.

„Čuvari galaksije Vol. 2“ je akciona svemirska avantura Pitera Kvila, poznatog i kao Star Lord, i njegove grupe ekscentričnih likova koji patroliraju svemirom, radeći kao plaćenici i koristeći slavu nakon spasavanja Zandara.
Čuvari u nastavku filma iz 2014. moraju da se bore da bi održali svoju novostvorenu porodicu na okupu dok razotkrivaju misteriju pravog porekla Pitera Kvila.

Stari neprijatelji postaju novi saveznici, a omiljeni likovi iz stripova dolaze u pomoć herojima, stoji u sinopsisu.
Tvorci „Čuvara galaksije“ su Arnold Drejk i Džin Kolan i prvi put su objavljeni 1969. godine kao tim junaka u 31. veku, pri čemu je svaki član poslednji predstavnik svoje vrste.

Povezana vest:  Igor i Ivan Buharov dobitnici nagrade „Erste Underground Spirit" 20. Festivala evropskog filma Palić

„Čuvari galaksije“ su prva franšiza koja uvodi junake koji nisu u grupi Marvelovih nosilaca i ovim filmom je, prema oceni kritičara, načinjen dramatičan iskorak kada je u pitanju stil, ton, dinamika između likova.
Gan je izjavio da je bilo „veliko zadovoljstvo videti kako se junaci Čuvara galaksije na tako prisan način obraćaju ljudima širom sveta“.

„U suštini, Čuvari galaksije su grupa autsajdera koji su postali porodica, koja funkcioniše. Mislim da je to ono što pogađa najrazličitije ljude. Sjajno je to što se film dopada klincima isto onoliko koliko se dopada njihovim roditeljima, kao i njihovim roditeljima. Sa likovima se povezuju sve generacije, od Tajlanda do Južne Amerike“, primetio je scenarista i režiser.

Povezana vest:  Serena Vilijams se povukla sa turnira u Indijan Velsu

Glavnu ulogu nosi Kris Prat kao Piter Kvil/Star Lord, a uz njega igraju Zoi Saldana (Gamora), Dejv Bautista (Draks), Vin Dizel je glas pozajmio Malom Grutu, a Bredli Kuper Roketu.

Majkl Ruker je Jondu, Karen Gilan je Nebula, Pom Klementif Mantis, a Elizabet Debicki je Aiša. Kris Salivan je u ulozi Tejzerfejsa, Šon Gan igra Kreglina, Tomi Flanagan Tulika, a Lora Hedok je Meredit Kvil. Silvester Stalone je Stakar, a Kurt Rasel Igo.

Direktor fotografije je Henri Braham, scenograf je Skot Čemblis, montažeri Fred Raskin i Kreg Vud.

Prvi deo je sniman u Velikoj Britaniji, a produkcija drugog dela se u potpunosti preselila u Pajnvud studio u Džordžiji.

Film je vizuelno bio inspirisan petparačkim novelama i naučnom fantastikom iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a nastavak je u smislu scenografije u mnogome kompleksniji, jer ima više setova – različitih svetova, koji su zahtevali veću posvećenost detaljima i osobenostima.

Povezana vest:  Telegraf: Pet najgorih filmova 2014.

Za scenografa Čemblisa jedan od prvih zadataka bilo osmišljavanje palate vrhovne sveštenice Aiše na Suvereni te je nastala zanimljiva mešavina grafike petparačkih priča i art-dekoa iz pedesetih, a drugi veliki zadatak predstavljali su omiljeni bar Ravadžera – Gvozdeni lotus, Eklektor, Igoova planeta i unutrašnjosti brodova Ravadžera.

Dve stotine, ručno napravljenih kostima, osmislila je Džudijana Makovski.

Film je ispunjen akcijom, humorom, dramom, pa je i muzika morala da bude odgovarajuća.

Sauntrek prvog filma je prodat u preko million primeraka, a Gan kaže da je u drugom delu on sofisticiraniji, eklektičniji i popularniji. Režiser je muziku učinio delom scenarija u oba filma, jer su pesme sastavni deo pripovedanja.