Na Sajmu knjiga i obrazovanja, koji se održava od 2. do 9. maja u Podgorici pod sloganom „Imamo svijet za tebe“, predstaviće se više od 100 izlagača iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Prema rečima umetničkog direktora Sajma Nikole Nikolića, budući da podgorički sajam nastoji da svake godine predstavi uspešne izdavačke kuće iz regiona, i ovoga puta izbor je pao na beogradsku Lagunu, koja je proglašena za izdavača godine na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

„Zahvaljujući zavidnoj saradnji, Laguna će biti u prilici da učestvuje u kreiranju programske šeme Sajma, odnosno da predstavi svoje eminentne autore poput Ivane Dimić, Ljubice Arsić, Vladimira Tabaševića, Jelice Greganović itd.“, dodaje Nikolić.

Povezana vest:  Konferencija o biciklističkoj logistici u Beču

Laguna će čitaocima ponuditi svoj bogati izdavački program, a kupcima će pored druženja sa piscima knjige biti dostupne po najpovoljnim sajamskim cenama. Na Laguninom štandu sve čitaoce očekuje specijalan sajamski popust od 15%, dok se prilikom kupovine tri ili više knjiga ostvaruje i dodatni popust od 10%. Osim ovih popusta važiće i Lagunine članske karte, odnosno članski popust.

Povezana vest:  Buđenje proleća u muzeju Zepter

Laguna sa zadovoljstvom predstavlja svetske bestselere „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, „Upozorenje o sadržaju“ Nila Gejmena, „Fotelja na Seni“ Amina Malufa, ali i domaće bestselere „Tvoj anđeo čuvar“ Mirjane Bobić Mojsilović, „Arzamas“ Ivane Dimić, „Zovem se Mama“ Jelice Greganović i mnoge druge naslove koji su u vrhu svetskih i domaćih top-lista.

Tokom Sajma knjiga u Podgorici očekuju vas i druženja sa popularnim Laguninim piscima:

Dejan Lučić – sreda, 3. maj u 17 sati

Ivana Dimić – sreda, 3. maj u 18 sati

Povezana vest:  Predstavljena knjiga o "Tajnom životu brojeva"

Ljubica Arsić – petak, 5. maj u 19 sati

Mirjana Bobić Mojsilović – petak, 5. maj u 20 sati

Ivana Kuzmanović – subota, 6. maj u 17 sati

Jelica Greganović – subota, 6. maj u 18 sati

Vladimir Tabašević – ponedeljak, 8. maj u 20 sati

A na Laguninom štandu u sredu, 3. maja u 16 sati očekuje vas Blagoje Grahovac koji će potpisivati svoju novu knjigu „Tri cunamija“.

Dvanaesti međunarodni podgorički sajam knjiga biće otvoren svakog dana od 10.30 do 21.30.