POCETAKPočetak Kristofera Nolana od sutra u domaćim bioskopima

 

Novo ostvarenje slavnog reditelja i scenariste Kristofera Nolana Početak (Inception) od sutra će biti na redovnom repertoaru beogradskih bioskopa, najavio je distributer Tak. Film autora, koji se proslavio ostvarenjima Mračni vitez, Betmen Počinje, Prestiž i Memento, u prvom vikendu prikazivanja u SAD, zaradio je više od 60 miliona dolara, a popunjene ponoćne projekcije inkasirale su čak tri miliona dolara. Time je Početak postavio rekord u proteklih skoro 10 godina kao najuspešniji film koji nije nastavak. Kombinacija naučne fantastike, akcije i trilera, odlična glumačka ekipa, u kojoj su Leonardo Di Kaprio, Elen Pejdž, Marion Kotijard, Ken Vatanabe, Majkl Kejn, Džozef Gordon Levit i originalan scenario doneli su filmu u samom startu odlične kritike. Govoreći o inspiraciji za ovaj film, Nolan je objasnio da od pre 10 godina ga fascinira tema snova, odnos između života na javi i onog u snu.

Povezana vest:  Remake "RoboCopa" stiže 2013!

-Uvek sam smatrao paradoksom činjenicu da je sve u snu, bilo zastrašujuće, veselo ili fantastično, trenutni produkt našeg uma i ono što to govori o potencijalima mašte je prilično izuzetno – kazao je Nolan i dodao da je tada počeo da razmišlja kako bi to moglo da se primeni u jednom velikom akcionom filmu. Početak je originalna naučno-fantastična akciona priča o čoveku koji ima sposobnost da putuje kroz ljudske snove, krade ideje iz njih, pri tome projektujući i svoje podsvesne vizije. U želji da prestane da se bavi ovim neobičnim ilegalnim poslom i vrati se svojoj deci, Dom Kob (DiKaprio) će pristati na opasnu misiju – usađivanje ideje u ljudski um putem snova, potpuno ignorišući rizik koji na tom putu predstavlja njegov sopstveni um. Film je sniman u Maroku, Kanadi, Tokiju, Parizu i Los Anđelesu, a glumci su se suočili sa mnogobrojnim neočekivanim eksperimentima, s obizrom da Nolan voli da snima na pravim lokacijama, a ne na setu.

Povezana vest:  Eksplozivna akcija "Mortal Kombat" od 08. aprila u bioskopima

-Ne postoje pravila za ono što um može da stvori i film koji to istražuje morao je biti najveći i najveličanstveniji vid zabave – objasnio je Nolan svoj pristup i razlog što izbegava da koristi kompjuter.