Uli M.Schueppel

Odabrani učesnici radionice dokumentarnog filma Crossovers

Obaveštavamo vas da su odabrani učesnici radionice muzičkog dokumentarnog filma Crossovers, koja se održava u organizaciji Festivala evropskog filma Palić i Festivala dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca.

Radionica Crossovers će se održati u periodu od 16. do 22. jula 2011. godine, tokom 18. Festivala evropskog filma Palić. Vodiće je režiseri Uli M.Schueppel i David Kleijwegt.

U Crossovers radionici učestvovaće pet polaznika iz Srbije – Attila Antal (Subotica), Nataša Vujkov (Novi Sad), Dejan Dejanović (Inđija),  Milan Milosavljević (Ruma) i Milica Jovčić (Beograd) i pet polaznika iz Hrvatske – Bojan Perić (Gunja), Silva Ćapin (Osijek), Romano Perić (Rijeka), Kristina Barišić (Rijeka) i Vanda Volić (Zagreb).

Povezana vest:  DVD sa filmom Mlad Mesec ne sadrži izbrisane scene

Učesnike radionice odabrala je posebna komisija na osnovu prijava pristiglih na konkurs u periodu od 20. maja do 10. juna 2011. godine.

Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku da razmene iskustva sa predavačima, radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti pet koncerata savremenih, inventivnih grupa iz Evrope i regiona u okviru festivalskog programa Mladi duh Evrope.

Rezultat zajedničkog rada, u formi filmskog omnibusa, biće premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine u Vinkovcima, a nakon toga će biti predstavljen u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Srbiji.

Povezana vest:  POGLEDAJTE INTERVJUE SA EKIPOM FILMA “Bezimeni” (Unknown)!

Organizatori radionice snose troškove boravka učesnika (pun pasnion) na Paliću tokom održavanja radionice.

Nemački režiser Uli M. Schueppel autor je kultnog dokumentarnog filma o američkoj turneji grupe Nick Cave & the Bad Seeds Road to God Knows Where, kao i drugih igranih filmova za koje je osvajao prestižne filmske nagrade. Festival evropskog filma Palić je 2009. godine Uli M. Schueppelu dodelio nagradu Underground Spirit za izuzetan rad na polju nezavisnog filma i jedinstvenu autorsku poetiku izgrađenu van glavnih tokova filmske industrije.

Holandski režiser David Kleijwegt je u svojoj bogatoj karijeri snimao dokumentarne filmove o nekim od najznačajnijih muzičkih bendova današnjice (Cocorosie, Antony & the Johnsons, Devendra Banhart, Low i dr), a učestvovao je i u serijalu Lola Da Musica, jednoj od prvih evropskih serija dokumentarnih muzičkih filmova.

Povezana vest:  Sinoć je u Sava centru zvanično završen 46. FEST

Radionica Crossovers je deo istoimenog projekta, koji se finansira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija. Projekat realizuje Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 meseci i ima za cilj podstaći prekograničnu kulturnu saradnju i razviti saradnju mladih umetnika u oblasti filma i muzike.