vosijlav_lekic

Vojislav Lekić spreman za 44. Serbia Rally

Aktuelni šampion Evrope u disciplini kružne trke u klasi SP, Vojislav Lekić, pred sobom ima nove izazove. Vozač tima Vitro Racing, krupnim koracima ulazi u svet relija, najteže discipline auto sporta. Na 44. Serbia Rally (24. – 26. jun),“Leka“ će nastupiti u novom automobilu, Mitsubishi Lancer EVO IX, u kojem će svoje znanje i umeće odmeriti sa inostranim konkurentima. Ono što je posebno zanimljivo je da od ovog takmičenja iza Vojislava Lekića, na osnovu njegovih postignutih rezultata, staje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, koje je ovog mladog sportistu prepoznalo kao budućnost naše zemlje u sportskom automobilizmu.

Nakon što je u svom debitantskom nastupu na „2. Beogradskom reliju“, osetio draž osvajanja brzinskog ispita, Lekić će se već okušati u međunarodnoj konkurenciji. Kada svemu dodamo i novu tehniku, kao i izuzetno jaku konkurenciju, možemo zaključiti da motivacije neće nedostajati. Podsetimo, Vojislav Lekić će i na Srbija reliju, nastupiti sa svojim suvozačem Milošem Ivkovićem.

Povezana vest:  Dušan Borković osmi na svetu

„Zbog svoje tradicije, i veoma jake konkurencije, Serbia Rally je za mnoge takmičare pitanje časti. Iako jedva čekamo da se smestimo u automobil, startujemo na brzinskom ispitu i odmerimo snage sa domaćim i stranim konkurentima, moramo ostati hladne glave. Automobil, u kojem ćemo nastupiti, nedavno sam nabavio, a subotnji brzinski ispiti na Divčibarama, za mene su potpuno novi. Zato smatram da bi bilo nerealno očekivati borbu sa takmičarima u automobilima specifikacije S2000. Ovoga puta, skoncentrisaću se na plasma u domaćem reli šampionatu.” – otvoren je Vojislav Lekić.

Povezana vest:  Sagmajster slomio šaku i završio učešće na Reliju Dakar

Svoju šansu za ozbiljnije rezultate, Lekić vidi u drugom danu relija, kada se takmičari sele na Avalu, Košutnjak i Lisoviće, gde će pred beogradskom publikom pokazati šta umeju. „Tako je. U tom sam siguran iz dva razloga. Prvi je što ću tokom prvog dana relija, imati priliku da bolje upoznam automobil, a drugi razlog je što sam na brzinskim ispitima Avali i Košutnjaku već nastupao i tamo se osećam kao na „domaćem terenu“. Nadam se da će biti lepo vreme, i da će publika kući otići zadovoljna.“ – zaključuje Lekić.

Povezana vest:  RELI, SEBASTIJAN LOEB SVE UBEDLJIVIJI U POHODU NA SEDMU UZASTOPNU TITULU

44. Serbia Rally počeće ceremonijalnim startom u centru Beograda, na Trgu republike u petak, 24. juna u 18.01h, gde se očekuje da vozače isprati veliki broj ljubitelja brzina. Voziće se ukupno 15 specijalnih brzinskih ispita i to prvog dana na putevima Valjevo-Divčibare-Valjevo (specijani ispiti Rajković, Divčibare i Lastra), a drugog dana reli se vozi na području Beograda (specijalni ispiti Košutnjak, Lisović i Avala). Ukupna dužina itinerera je 565 kilometara, od čega su specijalni ispiti dužine 201 kilometar. Cilj i proglašenje pobednika biće, takođe, na Trgu republike u Beogradu, u nedelju 26. juna u 17.00h.