Doncev_Joradanov

Bugari Dončev i Jordanov najuspešniji na „Srbija reliju“

Bugarski automobilisti Krum Dončev i Petar Jordanov u Pežou 207 pobednici su tradicionalnog 45. „Srbija relija“, najstarijeg takmičenja ove vrste u našoj zemlji.

Bugarska posada je trijumfovala u generalnom plasmanu posle dvodnevnog takmičenja i 12 brzinskih ispita na šest lokacija, ispred Mađara Zoltana Bešenjija i Julijana Nirfasa za volanom Subarua.

Povezana vest:  Borković: Zadržati treću poziciju

Treće mesto zauzela je turska posada Jagiz Avči-Bahadir Gucenmez u Ford Fijesti, što im je bilo dovoljno da osvoje Kup Istočne Evrope.

Najbolje plasirana mešovita domaća posada, Vladica Rabrenovivh i Radmil Radivojević, u Renou Klio završila je na četvrtom mestu u generalnom plasmanu i prvom u klasi 3 Otvorenog šampionata Srbije.

Treće mesto u generalnom plasmanu Otvorenog šampionata Srbije pripalo je Todoru Stamenkoviću i Bratislavu Jovanoviću u Micubiši Lanseru, a visok plasman u klasi 2 zabeležili su još Mile Cvjetičanin i Vukašin Tomić u jugu 1.3, i Jovana Jovanović i Nenad Puković u Folksvagenu Polo.

Povezana vest:  AVANTURA 4x4 ZLATIBOR 2010, Off road karavan spreman za pokret

Vozeći Jugo 55 najbolji su bili Tihomir Nikolić i Nenad Timotić, drugo mesto pripalo je Ivanu Maksimoviću i Aleksandru Petričeviću, a treće Nenadu Mirkovicu i Stefanu Pavloviću.

PHOTO: PLUMRACE