valentino_rossiRosi operisan: Povreda teža nego što se mislilo, oporavak može trajati i pet meseci

 

Svetski šampion u MotoGP klasi, Valentino Rosi, operisan je u subotu u bolnici Careggi u Firenci nakon loma kosti desne noge.

Rosi (31) je stradao na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Italije u Mugellu. Izgubio je kontrolu nad svojom Yamahom u jednoj krivini posle čega je sleteo na desnu nogu.

Povezana vest:  Postolje, treće i četvrto mesto za Borkovića na trećem trkačkom vikendu u TCR Evropi

Velika bol je odmah upućivala da se radi o težoj povredi što su potvrdili i pregledi u lokalnom medicinskom centru u Mugellu. Helikopterom je prebačen u Firencu gde je poslepodne i operisan, a o ishodu zahvata sve je obavestio dr. Claudio Costa, šef lečničke službe u Mugellu.

-Operacija je završena i sve je prošlo u redu – kratko je rekao Costa, a njegov kolega, dr. Claudio Macchiagodena je dodao:

Povezana vest:  Borković predstavlja Srbiju na samom vrhu svetskog automobilizma u 30. sezoni profesionalne karijere

-Povreda je teža nego što smo mislili jer se radi o otvorenom prelomu. Srećom, nervi i krvi sudovi nisu stradali.

Rosijev otac Gracijano nije mogao da prognozu koliko bi mogao da traje oporavak njegovog sina.

-Oporavljaće se koliko god bude trebalo. Možda će to trajati mesec dana, a možda pet meseci, nije važno. Nigde mu se ne žuri.

Povezana vest:  Pavlović peti na stazi Nirburgring

Rosi će zbog povrede prvi put u karijeri propustiti nastup na trci pred domaćom publikom, a prekinuće se i njegova serija od 230 uzastopnih nastupa, otkad je debitovao 1996. godine u klasi do 125 ccm. Popularni „Il Dottore“ je u karijeri osvojio devet naslova svetskog prvaka, od čega sedam u elitnoj klasi.