Drama „150 miligrama“, u režiji Emanuel Berkot, je istinita priča o medijskom skandalu koji je pokrenuo Francusku. Film je zasnovan na događajima iz života doktorke Iren Franšon, koja je dospela u žižu javnosti zbog njenog istraživanja o nuspojavama leka za dijabetes.

U bolnici u Brestu, doktorka Iren otkriva direktnu vezu između sumnjivih smrtnih slučajeva i opšte priznatog medicinskog lečenja, čije su nuspojave izazvale smrt više stotina ljudi. Kako bi otkrila istinu ona se odlučuje da se usprotivi jednoj francuskoj zdravstvenoj i farmaceutskoj kući, i razotkrije medijski skandal koji se stvorio oko komercalizacije leka.

Povezana vest:  DVEJN DŽONSON U NOVOJ AKCIJI! "NEBODER" U BIOSKOPIMA OD 12. JULA!

Sids Babet Nudsen se našla u glavnoj ulozi jake žene sa izraženim smislom za humor, čime je odmah pridobila publiku. Benoa Mežimel se sjajno snašao u ulozi šefa odeljenja za istraživanja u bolnici,  koji je potpuno uvučen u priču Irenine očaravajuće istrajnosti.

Film „150 miligrama“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, na kome je istaknut kao „visoko inteligentan i važan film za gledanje“, jer dokazuje da bilo koji sistem, bez obzira na to koliko je jak, može biti pobeđen zahvaljujući pojedincu ili grupi.

Povezana vest:  Džekson dobio zvezdu na šetalištu slavnih

Domaća publika će imati priliku da uživa u ovom ostvarenju od 20. jula u odabranim bioskopima širom Srbije.