Svetsko prvenstvo za mladje juniore/ke održaće se ove godine u Najrobi, Keniji od 12. do 16.jula. Naša zemlja na tom putu imaće dva predstavnika: Katarinu Sekulić na 400m i Tihomira Đorđevića na 400m prepone.

Ono što je interesantno kod ovog takmičenja jeste da će ovo biti poslednje, deseto po redu, Svetsko prvenstvo za mladje juniore/ke. Ta odluka doneta je prošle godine na sastanku Svetske atletske federacije.

Povezana vest:  Beogradski maraton predstavljen na Sajmu turizma

Kenija će biti domaćin po drugi put ovom događaju, a samo takmičenje održaće se na Internacionalnom sportskom centru “Moi”.

“Trenutno sam u odličnoj formi, odrađujem završne pripreme u Novom Sadu i završavam terapije u hiperbaričnoj komori. Na samom takmičenju očekujem da istrčim lični rekord i da se što bolje plasiram. Prošle godine sam takmičio na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore u Gruziji gde sam bio 19-ti. Cilj mi je da ostvarim bolji plasman na Svetskom prvenstvu nego što sam prošle godine uradio na Evropskom”, rekao je Tihomir.

Povezana vest:  Olimpijski šampion Harting kritikovao IAAF zbog dopinga

Oba naša atletičara stvartovaće već prvog dana, Katarina Sekulić imaće kvalifikacije na 400m od 10.45h, dok će Tihomir Đorđević trčati na 400m prepone u popodnevnim satima od 16h.

“Imali smo završne pripreme na Sokolcu, na 850m nadmorske visine. Pripreme smo odradili odlično i u jako sam dobroj formi. Ostalo je da čekamo prvu trku koja nas ocekuje vec 12. jula i nadam se visokom plasmanu kako na Svetskom prvenstvu za mladje juniore tako i na Evropskom za starije junior”, rekla je Katarina Sekulić.

Povezana vest:  Novi Sad Business Run 2. septembra na Štrandu i Sunčanom keju