Američki vizuelni umetnik i ilustrator Dejvid Rasel, jedan od najangažovanijih storibord umetnika današnjice, posetiće Beograd od 20. do 24. septembra. Tokom posete Dejvid će održati svoj čuveni master-klas namenjen profesionalcima i studentima umetničkih fakulteta pod nazivom Režija pre snimanja (Direct Before You Shoot).

Master klas će zahvaljujući kompaniji Nordeus biti potpuno besplatan za studente završnih godina umetničkih fakulteta koji pošalju svoj portfolio do 15. septembra. Selekciju će obaviti kreativni tim kompanije Nordeus a sve detalje u vezi prijave možete naći na veb stranici kaleidoskop-media.com.

Povezana vest:  Srpski kandidat za Oskara film "Montevideo, vidimo se"

Kroz angažovanje na polju storiborda Dejvid je poslednjih 35 godina, u saradnji sa režiserima kao što su Džordža Lukas, Stiven Spilberg, Pitera Vir i Robert Zemekis radio na kreiranju nekih od najvećih filmskih ostvarenja kao što su Star Wars 6: Povratak Džedaja, Betmen, Terminator 2, Boje purpura, X-Men i Mulen Ruž. Pored filma, Dejvid je takođe radio i na igrama The Avengers, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay i Hitman.

Povezana vest:  "Nitram" osvojio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film jubilarnog 50. FESTA!