Indijski film „Vivegam“, čije je snimanje u Srbiji trajalo više od tri meseca, u produkciji „Clockwork Film Production“ iz Beograda, trenutno se prikazuje u preko 3.250 bioskopa širom sveta. Film je svoju bioskopsku premijeru imao u Indiji 24. avgusta, da bi istovremeno osvojio i bioskope u Norveškoj, Velikoj Britaniji, Maleziji, Autraliji, Americi i Francuskoj.

Za samo sedam dana prikazivanja u bioskopima, film je zaradio više od pedeset miliona dolara!

Uoči premijere, ispred bioskopskih sala širom Indije vladala je velika euforija, s obzirom na to da se glavni glumac, Adžit Kumar, doživljava kao polubožanstvo.

Koliko je uzbuđenje izazvao ovaj film u jednom bioskopa u Indiji, možete videti na linku:

Za razliku od mnogih filmova snimanih u našoj zemlji u kojima se radnja događa negde drugde, film „Vivegam“ se dešava u Srbiji. Izvršni direktor „Clockwork Film“ produkcije, Alek Conić, istakao je da je jedan od uslova bio da „Srbija glumi sebe“, odnosno da se radnja filma odvija u Srbiji, što su producenti iz Indije prihvatili. Jedna od scena snimana je u avionu Air Serbia, što sve predstavlja promociju naše države na najlepši način.

Povezana vest:  Ko će biti "Isterivačice duhova"?

Conić ističe i da veliki uspeh filma „Vivegam“ stavlja našu zemlju na globalnu mapu država pogodnih za snimanje filmova iz Indije i Kine, pored američkih filmova koji se uspešno već snimaju kod nas.

„Ponosni smo što su Beograd i lokacije u Srbiji poput Bora, Borskog jezera, Stare Planine i mnogih drugih, izabrani za snimanje velkog broja sekvenci, pa je zahvaljujući ovoj saradnji, Srbiju na velikom platnu gleda milionski auditorijum u svetu. Pokazali smo i da imamo filmske stručnjake koji rame uz rame mogu da rade sa najvećim svetskim produkcijama. Grad Beograd i sve nadležne službe u mestima u kojima smo snimali, izašle su u susret svih zahtevima snimanja u najkraćem roku, a naši sugrađani pokazali gostoprimstvo i veliku toleranciju.  Naša država pruža veliku podršku filmskim produkcijama i to se već pročulo u svetu, tako da možemo očekivati i mnoge nove projekte, istakao je Conić.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO: Marija Žeželj na velikom platnu!

Značaj promocije naše zemlje kroz film Vivegam je ogroman u ekonomskom, turističkom i promotivnom smislu, budući da se predviđa da će ga pogledati preko 150 miliona gledalaca širom sveta.

„Vivegam“ je ostvarenje poznatog reditelja Šive, a glavnu ulogu igra velika indijska zvezda Adžit Kumar. Pored njega u filmu igraju i Vivek Oberoi, Kažal Agarval i Akšara Hasan, s tim što svojim glumačkim umećem pravo osveženje filmu donosi zvezda domaće i regionalne kinematografije, Amila Terzimehić, kao i Slobodan Stefanović, Branka Pujić, Katarina Gojković, Bojana Ordinačev, i Miloš Timotijević. Pored srpskih kaskaderi iz SKA tima u filmu učestvuje i Serž Krozon, poznat po kaskadama u filmovima „Kazino Rojal“, „Igre Gladi“, „Hitmen“, „Trista“ i „Transporter“.

Povezana vest:  Festival savremenog kineskog filma u Kinoteci