Druga po redu filmska revija CINEMAFEST otvorena je u Sava centru 2. novembra ruskim filmom MATILDA. Publici u punoj velikoj dvorani obatila se glavna glumica filma,  Mihalina Oljšanska,  za koju je beogradska projekcija prva premijera ovog filma kojoj prisustvuje. MATILDA je najkontroverzniji ruski film koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je izazvalo dosta sukobljenih mišljenja, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije.

Povezana vest:  Penelope Kruz se raduje novoj saradnji sa Vudijem Alenom

Na konferenciji za medije održanoj u toku prepodneva u hotelu Constantin, pored glumice Mihaline Oljšanske, govorili su i Ivan Karl, selektor Cinemafesta, ako i Vuk Žugić ispred Sava centra i Aleksanda Garić, predstavnica bioskopa Cinplexx.

Filmska revija CINEMAFEST ove godine se održava od 02. do 09. novembra, u velikoj sali Sava centra i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Naslovi koje publika može pogledati su: Čudesna panorama (Wonder Wheel), Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije; zatim nove radove reditelja Daga Limana Zid (The Wall), Voltera Hila Zadatak (The Assignment) u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez,  dugoočekivani Muzej čudesa (Wonderstruck) Toda Hejnsa sa Džulijen Mur, novi projekat Džordža Klunija Predgrađe (Suburbicon) čiji su scenario napisala Braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji, dok sa festivala u Torontu na CINEMAFEST stize francuska komedija I to je život (C`est la vie), autorskog dvojca Olivier Nakache i Eric Toledano – tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita NEDODIRLJIVI; kao i cnogorski urbani triler Ispod mosta, među stijenama, nagrađen na festivalu u Herceg Novom, režija: Pavle Simonović.

Povezana vest:  Kristen Stjuart moli Roba da joj oprosti

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Cineplexx bioskopa, svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na sajtu eventim.rs.

Više o programu Cinemafesta na cinemafest.rs