Fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je da je njegova ekipa osvojila veliki bod u Londonu protiv Arsenala i da se nada da će izboriti plasman u drugu fazu Lige Evropa.

-Ovo je jako bitan bod za nastavak takmičenja, pogotovo što je Keln pobedio i drugi smo na tabeli. Imamo dve utakmice i nadam se da ćemo proći dalje kao drugi u grupi. Ostaje žal što nisam postigao gol, bio sam blizu, počeo sam da se radujem video sam da lopta ulazi u gol, medjutim golman je zakačio, pogodila je prečku. Šta da se radi – rekao je Savić novinarima posle utakmice.

-Pre utakmice sam rekao, samo da uzmemo bod ili tri, pa ne moram da postignem gol, ali šta je tu je – dodao je on.

Zvezda je odigrala nerešeno bez golova sa Arsenalom u Londonu i napravila veliki korak ka plasmanu u narednu rundu Lige Evropa, dva kola pre kraja grupe faze. Arsenal je posle četiri kola u Grupi H sa 10 bodova obezbedio plasman u drugu fazu, Zvezda je druga sa pet bodova, BATE ima četiri, a Keln tri boda.

Povezana vest:  EURO 2012, Hodžson želi kontrolu utakmice, Prandeli koncentraciju

-Iz utakmice u utakmicu rastemo, mi smo prava borbena ekipa koja zna da igra fudbal, to smo pokazali. Ponosan sam na sve igrače, stručni štab i navijače. Ovo je dobra generacija koju Zvezda nije dugo imala. Ovo je veliki bod za nas, odigramo smo jako dobro ovu utakmicu, kao tim – naveo je on.

Upitan da li je igrao rukom u šesnaestercu, kada su igrači Arsenala tražili od sudije da dosudi penal, Savić je rekao da nije.

-Bacio sam se glavom, nisam rukom dirao loptu, ne, ne, ne. Videćemo na snimku. Vratio nam se bod koji smo zaslužili u Beogradu. Sreća prati hrabre i zaslužili smo je. Možda nam se u onom meču u Beogradu zbog nečega nije vratilo, ali smo pre toga imali sreće kada je trebalo. Danas smo osvojili bod, imali smo mnogo šansi, mogli smo da osvojimo i tri, ali imao je i Arsenal. Na kraju, ovo je pravedan rezultat – rekao je Savić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Fabregas spreman za Nemačku

Golman Zvezde Milan Borjan rekao je da ekipa nije imala sreće u Londonu, ali da je odigrala odlično i da se nada plasmanu u drugu fazu.

-Igrali smo odlično, pokazali kako se igra za klub. U svaku utakmicu ulazimo da osvojimo tri boda, a tako i danas, ali nismo imali sreće u ove dve utakmice protiv Arsenala. Nadam se da ćemo imati u naredne dve i da ćemo proći grupu. Okrećemo se prvenstvu, važno je da se oporavimo što pre i da u Nišu osvojimo tri boda – naveo je on.

Povezana vest:  Grant ostaje trener Vest Hema

Zvezda će u petom kolu 23. novembra igrati u Belorusiji protiv BATE Borisova.

-Protiv BATE-a bi trebalo da prodjemo dalje sa tri boda. Moramo dobro da se koncentrišemo i spremimo i donesemo u Beograd tri boda – rekao je golman crveno-belih.

On je naveo i da je prečku Savića „video u golu“, ali i da je kod šanse Džeka Vilšira mislio da će biti pogodak i pohvalio je saigrača Damjana Le Taleka što je dobro intervenisao.

-Cela ekipa se razume, dobro funkcionišemo. Trener (Vladan Milojević) je to dobro ‘skockao’. Kada je Zvezda igrala ovako kao što mi sada igramo… Ovo je istorijska generacija i mislim da zvezdaška javnost treba da bude ponosna na nas – ocenio je Borjan.