Pocetak_11Film „Početak“ i dalje na prvom mestu Box Office liste!
Najnoviji film Kristofera Nolana, u prvih 17 dana prikazivanja, zaradio je neverovatnih $193.3 miliona dolara.
„Početak“ se našao i na listi najuspešnijih filmova u ovoj godini, zajedno sa filmovima „Alisa u Zemlji čuda“ i „Šrek Zauvek“. Od početka prikazivanja, već više od tri nedelje, nalazi se na prvom mestu, kao najgledaniji film u Sjedinjenim Državama.
Sa zarađenih $143 miliona dolara u prvih 10 dana prikazivanja, „Početak“ je uspešniji od Nolanovog filma „Betmen Počinje“, a može se reći da je svojim uspehom „počistio“ prošlogodišnje letnje naučno-fantastične hitove.
U našim bioskopima, film o najuspešnijem kradljivcu snova, počeo je da se prikazuje 22. jula i na domaćoj box office listi se nalazi na prvom mestu.
Još jedan filmski hit ovoga leta, „Salt“, sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi, opravdao je očekivanja. U prvih 10 dana prikazivanja inkasirao je $70.8 miliona dolara, dok je premijerne večeri zaradio oko $36 miliona dolara .
Cifre idu u prilog filmu, svrstavajući ga među najuspešnije špijunske filmove. Što se glavne glumice tiče, „Salt“ je njeno četvrto po redu nejuspešnije ostvarenje, uzimajući kao kriterijum premijerne projekcije.
Početak prikazivanja filma „Salt“ u domaćim bioskopima zakazan je za 05. avgust.
Povezana vest:  Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji uručena Lazaru Ristovskom na Cinema City festivalu