Filmski naslovi Advokat, Jahač, Putovanje života i trenutno najatraktivniji naslov Skrivena ljubav koji nam stižu iz holivudskog studija Soni na ovogodišnjem međunarodnom festivalu FEST 2018 imaće svoje premijerne i jedine projekcije jer se ovi filmovi neće naći na repertoaru domaćih bioskopa po završenom festivalu.


Najbolji film po oceni filmskih kritičara u Los Anđelesu, dobitnik nagrade Bafta za najbolji adaptirani scenario i film koji je nominovan za Oskara u nekoliko kategorija: za najbolji film, adapatirani scenario, najbolju pesmu i glavnu mušku ulogu, Skrivena ljubav reditelja Luke Gvandanjina je adaptacija romana iz 2007. Film je savršena ljubavna priča, koja prevazilazi podelu na polove, koja je potpuno osvojila kritiku i publiku sveta. Uspehu filma doprinela je odlična glumačka ekipa jer uz izvanrednog Timoti Šalamea u filmu igraju i Armi Hamer, Majkl Stalbarg, Amira Kasar i Ester Garel.
Izuzetno filmsko ostvarenje, kandidat za prestižnu nagradu američke filmske akademije je i film Advokat koji je režirao Den Gilroj. Denzel Vošington nominovan je za Oskara za glavnu mušku ulogu a uz njega su i glumci Kolin Farel, Karmen Ežogo. Ljubitelji filma će moći da pogledaju i film Putovanje života koji potpisuje italijanski reditelj Paolo Virzi. Helen Miren i Donald Saterlend kao Ela i Džon Spenser dali su pečat ovom projektu koji ostavlja snažan utisak na gledaoce.
Film Jahač takođe je jedan od naslova koje treba pogledati na velikom platnu.Priča prati nekada zvezdu u usponu rodeo karavana i talentovanog trenera konja, mladog kauboja Brejdija koji saznaje da su mu jahački dani završeni . U pokušaju da povrati kontrolu nad svojom sudbinom, Brejdi se upušta u potragu za novim identitetom i onim šta znači biti čovek u srcu Amerike.U filmu igraju Brejdi Jandro, Tim Jandro, Lili Jandro.
Na ovogodišnjem Festu biće prikazan jedan od filmova o kojem se najviše pričalo na filmskom festivalu u Puli Fuck Off I Love You, koji potpisuje reditelj Anđelo Jurkas u kome jednu od glavnih ženskih uloga igra beogradska glumica Jana Ilić Milić.Film Fuck Off I Love You radnju fokusira na pisca koji se posle prekida ozbiljne veze setio da napiše knjigu o muško-ženskim odnosima. U toku pisanja zvoni na vrata bivših devojaka želeći da čuje i njihovu stranu kako bi odgovorio na večna pitanja o vezama, ne shvatajući pri tome u koliko se nemoguću misiju upušta.
Projekcije filmova mogu se pogledati u dvoranama Sava centra, Jugoslovenske kinoteke, Centra za kulturu Vlada Divljan, bisokopa Fontana i Dvorani kulturnog centra Beograda tokom trajanja festivala.

Povezana vest:  Film Šavovi nagrađen u Sofiji