Film „Transformersi – Poslednji vitez“ sa šest nominacija favorit je za satiričnu filmsku nagradu Zlatna malina, koja će danas biti dodeljena i po tradiciji se uvek održava dan pre ceremonije dodele Oskara, nagrade američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, saopšteno je na sajtu fondacije „Zlatna malina“.

Peti nastavak serijala „Transformersi“ nominovan je između ostalog u kategorijama najgoreg filma, najgoreg glumca (Mark Volberg), najgore sporedne muške uloge (Džoš Dumel), najgore sporedne ženske uloge (Lora Hadok) i najgore režije (Majkl Bej).

Povezana vest:  Denis Kvejd u ulozi pogrebnika

Za najgoreg glumca i glumicu takmiče se Tom Kruz za ulogu u filmu „The Mummy“ (Mumija), Dženifer Lorens za „Mother“ (Majka), Dakota Džonson i Džejmi Dornan za „Fifty Shades Darker“ (Pedeset nijansi mračnije), Ema Votson za „The Circle“ (Krug) i Tajler Peri za „Boo 2! A Madea Halloween“.

Nominacije za tu satiričnu nagradu objavljene su u januaru dan pre nominacija za Oskara video snimkom pod nazivom „Kako zaštiti čovečanstvo od toksičnog otpada“.

Povezana vest:  Program prvog Pančevo Film Festival – PAFF

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Povezana vest:  Danijel Radklif u filmu Na zapadu ništa novo

Ceremonija 90. dodele Oskara biće održana u nedelju u 20.00 po lokalnom vremenu u pozorištu Dolbi u Los Anđelsu.