Rezervni igraciParodija „The Other Guys“ nadmašila „Inception“

 

Akciona komedija i svojevrsna parodija na filmove o policiji „The Other Guys“, u kojoj zajedno glume Vil Farel (Will Ferrell) i Mark Volberg (Mark Wahlberg), ove sedmice se našla na samom vrhu box officea po broju prodatih ulaznica u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Sa zarađenih 35,6 miliona američkih dolara ovaj hit je sa trona smaknuo popularni „Inception“.

Ovo nije prvi put da dvojac Vil Farel i Adam Mekaj (McKay) kao scenaristi i režiseri rade na jednom dobrom filmu. Najveći dosadašnji uspeh zabilježio je njihov „Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby“, koji je u avgustu 2006. debitovao na prvom mestu box officea sa 47 miliona dolara, a radili su i na filmovima „Step Brothers“ i „Anchorman: The Legend of Ron Burgundy“.

Povezana vest:  "Lesi se vraća kući" u bioskopima od 15. oktobra

Procene studija Sony Pictures bile su da će upravo ovaj novi film zasesti na prvo mesto čim se pojavi u bioksopim, kao i to da će u prvom vikendu prikazivanja zaraditi oko 30 miliona dolara, javlja AP.

Farel glumi njujorškog policajca koji bi radije da slučajeve rešava iz svoje kancelarije, nego da se upušta u opasne akcije na ulici. Volberg tumači lik njegovog temperamentnog i isfrustriranog partnera koji očajnički treba akciju. Ostale uloge tumače Majkl Kiton (Michael Keaton), Eva Mendez (Mendes,) Samjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson) i Dvejn Džonson (Dwayne Johnson).

Povezana vest:  Praskozorje dosad zaradilo preko 700 miliona dolara

Još jedan film imao je svoj debi proteklog vikenda, a to je „Step Up 3-D“ iz Disney produkcije, koji je završio na trećem mestu sa zarađenih 15,5 miliona.

 

Lista od deset najgledanijih filmova proteklog vikenda u SAD-u i Kanadi:

 

1. „The Other Guys,“ 35,6 miliona.

2. „Inception,“ 18,6 miliona.

3. „Step Up 3-D,“ 15,5 miliona.

Povezana vest:  Ema Tompson pregovara o ulozi u filmu Ljudi u crnom 3

4. „Salt,“ 11,1 miliona.

5. „Dinner for Schmucks,“ 10,5 miliona.

6. „Despicable Me,“ 9,4 miliona.

7. „Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore,“ 6,9 miliona.

8. „Charlie St. Cloud,“ 4,7 miliona.

9. „Toy Story 3,“ 3 miliona.

10.“The Kids Are All Right,“ 2,6 miliona.