Artem Silchenko_pobednik_red_bul_clif_diving_italija-2010EMOTIVNA POBEDA OSTAVLJA TAKMIČENJE OTVORENIM

Rus Artem Silčenko odneo pobedu na četvrtom takmičenju svetske serije Red Bull Cliff Diving 2010.

 

“Mogu i moram da pobedim” – Artem Silčenko (Artem Silchenko) nije bio zadovoljan drugom pozicijom na prethodna dva takmičenja. Ovaj put imao je priliku da oseti i u kostima slast pobede u Polinjano Mareu, Italija, ispred devetostrukog svetskog šampiona Orlanda Dukea (Orlando Duque) (COL) i Gerija Hanta (Gary Hunt) (GBR). Nakon što je Englez odneo tri uzastopne pobede u Red Bull Cliff Diving seriji 2010., Rus se popeo na najviši stepenik ispred 45.000 gledalaca.

red_bul_clif_diving_italija-2010_1Znao je da je treći skok savršeno izveo. Izranjajući na površinu nakon ulaska u vodu pri brzini od 90km/h, dvadesetšestogodišnji Rus bio je sav nasmejan, ka hiljadama gledalaca na popunjenoj plaži, okolnim liticama i balkonima povikao je „Ja volim ovaj sport!“

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING, Gary Hunt trijumfovao u Atini

Drugoplasirani pre finalne runde, trenutno vodeći u generalnom plasmanu Geri Hant sve do poslednjeg skoka bio je jako blizu da se četvrti put za redom popenje na najviši stepenik pobedničkog postolja. Ipak poslednji skok i pokušaj izvođenja novih elemenata pri skoku omogućili su da se na pobedničkom mestu nađe novo lice.

-Ovo je predivna pobeda. Mislim da sam pokazao moj maksimum ovde. Ovo mi je prva ovosezonska pobeda, a nadam se da će ih biti još do kraja sezone. Pobediti Gerija Hanta i Orlanda Dukea, dva legendarna skakača, je predivno. Geri je danas pokušao da izvede veoma komplikovan skok koji verovatno niko osim njega nebi mogao da izvede. Juče je skok dobro izveo ali se čini da je danas bio malo nervozan. Još uvek mogu da stignem Gerija – sve je moguće. Ovo je ekstremni sport – izjavio je Silčenko koji je smanjio prednost Hanta u generalnom plasmanu na samo 10 poena, a povećao ga u odnosu na Orlanda Dukea na 5.

Povezana vest:  RED BULL STRATOS, Neustrašivi Feliks skočio sa visine 29 kilometara (FOTO)

red_bul_clif_diving_italija-2010Ipak, momak iz Sautemptona, Geri Hant novim skokom izvedenim savršeno na treningu, otvorio je novo poglavlje ovog stporta I to baš u gradu u kome su skokovi u vodu deo svakodnevnog života i stila.

Počevši sa ranim jutarnjim satima u nedelju ujutro, 45.000 gledalaca počelo je da ispunjava lokaciju i s’ nestrpljenjem čeka 12 skakača da prikažu skokove od kojih zastaje dah. Zadivljena publika bodrila je skakače celim putem od plaže pa sve do skakaonice, što je učinilo četvrto takmičenje u seriji veoma emocionalnim za sve skakače.

Povezana vest:  RED BULL X-FIGHTERS 2012, Paž oduševio Minhen sa tri magična trika

Nakon gostoprimstva u južnoj Italiji, Red Bull Cliff Diving Serija 2010. seli se na sever u sveže vode alpa u Sisikon, Švajcarska, 28. avgusta.

 

Rezultati četvrtog takmičenja Red Bull Cliff Diving svetske serije, Polinjano Mare (ITA)

1

Artem Silčenko

RUS

385.40 pts

2

Orlando Duke

COL

366.30 pts

3

Geri Hant

GBR

351.30 pts

4

Hasan Muti

FRA

300.55 pts

5

Kent De Mond

USA

287.80 pts

6

Alain Kohl

LUX

277.50 pts

7

Siril Mumeđikan

FRA

190.80 pts

8

Mihal Navratil

CZE

177.70 pts

9

Eber Pava

COL

175.80 pts

10

Stiv Blek

AUS

162.10 pts

11

Andrej Ignatenko

UKR

64.80 pts

Slava Polieščuk

UKR

DNS