Najnoviji film mađarskog reditelja Kornela Mundruca „Jupiterov mesec“ stiže danas u domaće bioskope, i donosi priču o sudbini sirijskih izbeglica, korupciji i netoleranciji u savremenom društvu.

Mladi imigrant je ustreljen dok je ilegalno prelazio granicu. Uplašen i u šoku, ranjeni Arjan sada može misteriozno da levitira kad poželi. Bačen je u izbeglički kamp, a napolje ga krijumčari Dr Štern u nameri da iskoristi njegovu izuzetnu tajnu. Gonjeni razbesnelim upravnikom kampa Laslom, begunci stalno menjaju mesto u potrazi za bezbednošću i novcem. Podstaknut Arjanovim izuzetnim moćima, Štern preuzima zaokret u veri u svetu u kojem se čuda razmenjuju za malu nadoknadu.

Povezana vest:  Filmska drama "Batler" od sutra u bioskopima

Mundruco je reditelj koji voli da snima umetničke filmove sa finom dozom nadrealnog, čime dodatno naglašava izvestan društveni problem kojim želi da se bavi u tom trenutku.

Ovo je sedmi dugometražni film poznatog mađarskog reditelja, miljenika festivala u Kanu gde je prikazano njegovih pet ostvarenja. Mundruco je za film „Beli bog“ osvojio Gran pri u selekciji „Izvestan pogled“, a „Jupiterov mesec“ je prošle godine bio u takmičarskom programu Kanskog festivala.

Povezana vest:  „Cezar mora umreti“ u bioskopima od 27. decembra

Mundruco pokreće mnogo pitanja ovim filmom, a publika koja ga nije pogledala na 46. FEST-u, imaće priliku da se u to uveri od danas u bioskopima širom Srbije.