happy_feat_2_4

Premijera filma „Hepi fit 2“ 4. januara u Domu sindikata
 
Animirani 3D film „Hepi fit 2“ (Happy Feet 2) reditelja Džordža Milera biće primijerno prikazan 4. januara u Domu sindikata, a od 5. januara biće na redovnom bioskopskom repertoaru, najavio je domći distributer Tuck.
Nastavak uspešne i Oskarom nagrađene animirane komedije „Hepi fit“ publiku vodi kroz veličanstvene pejzaže Antarktika.
Pingvin Mambl, majstor stepovanja, ima problem, jer njegov maleni sin Erik ne želi da se bavi plesom.
Erik beži i sreće se sa Moćnim Svenom – pingvinom koji može da leti, pa Mambl nema nikakve šanse u nadmetanju sa novim harizmatičnim uzorom svoga sina.
Film o neobičnom pingvinu koji, za razliku od svojih rođaka i prijatelja, ne ume da peva, već stepuje, osvojio je publiku i kritiku 2006. godine i na prijemčiv način predstavio problem zagađenja životne sredine i globalnog zagrevanja.
U nastavku ove avanture, Mambl od otpadnika i čudaka postaje uvaženi član zajednice carskih pingvina, ali sada je tu njegov sin koji će morati da pronađe sebe.
Glumac Elajdža Vud, koji drugi put pozajmljuje glas Mamblu, izjavio je da je „Hepi fit“ priča o ljubavi, identitetu i prirodi.
-Mislim da je film posebno značajan za mlade ljude, jer pokazuje šta je to što nas razlikuje od svih drugih, šta je najznačajnija crta našeg karaktera i da svako ima kvalitet koji mora da unapređuje, a ne da ga se stidi – naveo je glumac.
Glasove junacima pozajmili su i Robin Vilijams, Henk Azarija, Bred Pit, Sofija Vergara, Met Dejmon, pevačica Pink.
Povezana vest:  Prvi 3D snimak koncerta klasične muzike, 3D MUZIČKO PUTOVANJE premijerno 12. maja u „Koloseju“