jelena_jankovic_rim_4

Ivanović, Janković i Troicki sutra na terenu

 

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković i teniser Viktor Troicki sutra igraju mečeve prvog kola na WTA turniru u australijskom Brizbejnu, odnosno na ATP turniru u Dohi (Katar). Prva na teren izlazi Ivanovićeva, 22. na WTA listi, koja se u noći između nedelje i ponedeljka od 1:30 sati po našem vremenu sastaje sa Austrijankom Tamirom Pazek.

Povezana vest:  Jelena: Odigrala sam pametno i čekala svoju šansu

Austrijanka je trenutno 42. teniserka sveta, a u dosadašnja dva međusobna susreta rezultat je nerešen 1:1. Janković, 14. na svetskoj rang listi i šesti nosilac na turniru, igra posle šest sati protiv Karle Suares Navaro iz Španije, 56. teniserke sveta. Srpkinja je veliki favorit, jer je dobila sva tri dosadašnja međusobna duela. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 655.000 dolara.

Povezana vest:  WTA MADRID, Težak žreb za srpske teniserke u Madridu

Troicki je kao 22. teniser sveta u Dohi postavljen za petog nosioca, a njegov protivnik u prvom kolu je Čeh Lukaš Rosol, trenutno 70. na ATP listi. Njihov meč je na programu posle 15,30 sati i to će biti prvo međusobno odmeravanje snaga do sada. Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od milion dolara.

Povezana vest:  Raonić pobedio Vavrinku i plasirao se u četvrtfinale