Na ovogodišnji, 71. filmski festival u Kanu stigao je i Drakula sa svojom poznatom družinom iz Hotela Transilvanija i to u šarenoj i spektakularnoj povorci. Njihov odmor samo što nije počeo!

Prateći pomorsku povorku i pozirajući za fotografe duž francuske obale, reditelj Genndy Tartakovsky, zajedno sa nekolicinom međunarodnih glumaca koji su pozajmili glasove animiranim likovima, predstavili su novu scenu iz predstojećeg letnjeg animiranog hitaHotel Transilvanija 3: Odmor počinje„.

Povezana vest:  Promocija monografije o Aleksandru Lifki na Festivalu Palić

U spektakularnoj povorci su bili mnogi poznati i obožavani likovi iz filma, kao i neki novi poput – misteriozne kapetanice Erike,  koja je uplovila u povorku u nizu šarenih tematskih plovila. Neverovatnu povorku činili su brodovi sa različitim putnicima, od gremlina do zombija, preko veštica.

Događaj je kulminirao kada je Tartakovsky predstavio posebnu novu scenu iz filma i to pritiskom na dugme. Emitovana je posebna scena u kojoj gremlini upravljaju avionom. Celi događaj prikazivao se  istovremeno na YouTube-u.

Povezana vest:  Velika imena dokumentaristike upriličiće masterčasove na 11. Beldocsu

U originalnoj verziji filma svoje glasove našim omiljenim likovima pozajmili su Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, David Spade, Molly Shannon, Keegan-Michael Key i Mel Brooks. Imena domaćih glumaca koji će učestvovati u sinhronizaciji na srpski jezik biće uskoro potvrđena.

Producent filma je Michelle Murdocca, dok scenario potpisuju Genndy Tartakovsky i Michael McCullers. Autor muzike je Mark Mothersbaugh, a fotografije i animacije osmišljene su od strane studija Sony Pictures.

Povezana vest:  Keri Fukunaga režira naučnofantastični film

Animirani letnji hit „Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje“ na repertoar domaćih bioskopa stiže od 02. avgusta!

Photo by Andreas Rentz/Getty Images for Sony Pictures Releasing International