james-cameronDžejms Kameron sprema film o nuklearnim napadima na Japan

 

Sineasta Džejms Kameron (James Cameron) priprema film o Japancu koji je preživeo atomski napad na Hirošimu, 1945, posle čega je pobegao u Nagasaki i u tom gradu, tri dana kasnije, takođe bio svedok eksplozije atomske bombe.

-Susreo sam se sa Jamagučijem, nekoliko dana pre nego što je umro (početkom ove godine) – rekao je Kameron časopisu Entertejnment vikli (Entertainment Weekly) koji danas objavljuje njegov intervju.

Povezana vest:  U širem izboru za sufinansiranje igranog filma 15 projekata

-Bio je u bolnici. Na neki način nam je ‘predao štafetu’ s ovom pričom, tako da moram da je snimim. Ne mogu da je ignorišem – dodao je reditelj.

Kameronova filmska drama zvaće se „Last Train From Hiroshima“ (Poslednji voz iz Hirošime) i neće biti snimljena u 3D tehnici, iako je reditelj ranije najavio da će svi njegovi filmovi ubuduće biti urađeni u 3D.

Povezana vest:  "Poslednja ekskurzija 5" od danas u bioskopima u 3D!

-Ne bih mogao da ovo snimim u 3D. Bilo bi suviše senzacionalistički – objasnio je režiser.

Kameronov naučnofantastični film „Avatar“ postao je ove godine film sa najvećom bioskopskom zaradom svih vremena.

Na pitanje novinara Entertejnment viklija kada će „Poslednji voz iz Hirošime“ stići u bioskope, budući da je u pripremi i nastavak „Avatara“, reditelj je odgovorio da nije siguran ali da bi voleo da se to dogodi „pre idućeg nuklearnog rata“.

Povezana vest:  Kristen i Robert ne prestaju sa svađama