ana_ivanovic_rim_2WTA SINSINATI

Ana Ivanović u četvrtfinalu, sada bolja od Vesnine

 

Drugi reket Srbije ana Ivanović savladala je u trećem kolu WTA turnira u Sinsinatiju Ruskinju Elenu Vesninu (49. WTA) sa 2:0 u setovima (6:0, 6:3). U ovom meču sve je išlo od ruke (reketa) Ani Ivanović koja je za čas i četiri minuta.

Ivanovićeva je potpuno dominirala u prvom setu, napravila je tri brejka, ne dozvolivši protivnici da osvoji nijedan gem. U drugom setu Ruskinja je pružila nešto jači otpor, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi 62. teniserku sveta. Vesnina je propustila tri brejk lopte u tom delu meča, dok je Ivanovićeva od tri iskoristila jednu i lako meč privela kraju.

Povezana vest:  ATP INDIJAN VELS, Rafael Nadal u finalu Indijan Velsa

U narednom kolu, četvrtfinalu Ana Ivanović čeka bolju iz meča Jelena Janković i Akgul Amanmurdova (Uzbekistan). Jankovićeva je postavljena za prvog nosioca. Prvo kolo je bila slobodna a u drugom je bila bolja od vere Duševine. Teniserka Uzbekistana pobedila je u drugom kolu Bojanu Jovanovski tako da će meč ove dve teniserke biti izuzetno zanimljiv.

Povezana vest:  Kecmanović u polufinalu Kicbila

Ivanovićeva i Jankovićeva su do sada igrale devet puta i šest puta pobedila je dve godine mlađa Ivanovićeva. U poslednja dva meča slavila je druga teniserka sveta, a poslednju put na turniru u Madridu ove godine sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:1).

Ivanovićeva je samo jednom igrala protiv 114. teniserke sveta Amanmuradove, pre dve godine na turniru u Berlinu, kada je pobedila sa sa 2:0 (7:6, 6:2).

Povezana vest:  WTA LUKSEMBURG, Vinči u finalu bolja od Gergeš