Šerlok Holms stiže u januaru u Srbiju 

SHH-SWTP-159Novi film britanskog režisera Gaja Ričija (Guy Ritchie) „Šerlok Holms“ (Sherlock Holmes), sa Robertom Daunijem (Downey) u naslovnoj ulozi čuvenog detektiva, počeće od 7. januara da se prikazuje u srpskim bioskopima, najavio je distributer „Tuck“. 
Najnovija dinamična adaptacija priče Artura Konana Dojla (Arthur Connan Doyle) o najpoznatijem detektivu na svetu, vodi Holmsa i Votsona pred nove izazove. Holmsove fizičke veštine su opasne kao i njegova pamet. Upušta u bitku uma i snage sa neprijateljima koji predstavljaju pretnju za celu Englesku – navodi „Tuck“. 
U ulozi Holmsovog vernog saborca doktora Votsona je Džad Lou (Jude Law), dok Rejčel Mekadams (Rachel McAdams) tumači Irenu Adler, jedinu ženu koja je u Dojlovim pripovetkama nadmudrila čuvenog detektiva. Film kreće u svetske bioskope od 25. decembra. 
Režiser čuven po dinamičnim crnohumornim filmovima „Dve čađave dvocevke“ i „Sneč“, Riči snimio je svoju verziju „Šerloka Holmsa“ kao akcionu pustolovinu, koju je kritika nagradila uglavnom prosečnim ocenama. 

Povezana vest:  Plemstvo britanske glumačke scene u komediji „The Best Exotic Marigold Hotel“ na FEST-u 4. marta