angelinajolie-saltAnđelina Džoli u ulozi Merlin Monro
Autor romana „The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe“ Endrju Ohagen (Andrew O’Hagan) najavio je ekranizaciju svog dela, a kao glavnu zvezdu koja će tumačiti lik popularne plavuše najavio je holivudsku glumicu Anđelinu Džoli (Angelina Jolie).
Prema negovim riječima, Franka Sinatru na velikom platnu glumiće niko drigi do holivudski šmerek Džordž Kluni (George Clooney), a produkcija filma uskoro bi trebala da počene, javlja „Times“.
Spekulacije o ovom projektu plasiraju se već mesecima. Prvo je Skarlte Johanson (Scarlett Johansson) bila u kombinacijama za glavnu ulogu, a OHagen je spominjao i Kristinu Hendriks (Christinu Hendricks).
Roman „The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe“ prati poslednje dve godine života Monroove kroz oči njenog psa Mafa, malteškog terijera, koga je dobila na poklon od Sinatre 1960. godine.
Priča obuhvata i neke od ključnih momenata 20. stoljeća.
Maf, što je skraćeno od Mafia, susreće nekoliko poznatih lica iz te ere, uključujući predsednika SAD-a Džona Kenedija (John F. Kennedy). Pas Monroovu također prati na časove glume, u restorane, prodavnice i u Meksiko, gde se razvela od Artura Milera (Arthur Miller).
-Meriln je bila čudno i nesrećno biće, ali je u isto vreme bila prirodno komična više nego bilo ko koga sam poznavao – zaključuje Maf, koji je imao tri godine kada je 1962. Monro umrla u svojoj 36.godini.
Povezana vest:  Tvorci "Crne Guje" planirali i film smešten u 1960e