kevin_spejsiSem Mendes režira a Kevin Spejsi igra Ričarda Trećeg

 

Kevin Spejsi (Spacey) i Sem Mendes (Sam) ponovo će sarađivati u pozorišnoj drami „Ričard Treći“, saopštili su u četvrtak producenti.

Spejsi će igrati podlog engleskog kralja u produkciji Šekspirovog (Shakespeare) komada, a Mendes će režirati predstavu koja će 2012. ići na svetsku turneju.

To će biti treća i poslednj sezona projekta Bridž (Bridge Project) (Projekat most) koji okuplja britanske i američke glumce da igraju klasične komade u Mendesovoj režiji.

Povezana vest:  Film Fransoa Ozona otvara 51. FEST - međunarodna premijera filma „Zločin je moj“ na FEST-u

„Ričard Treći“ će imati premijeru februara 2012, u Bruklinskoj muzičkoj akademiji u Njujorku, potom će krenuti na turneju, da bi u maju bio postavljen na scenu Old Vik (Vic) teatra u Londonu čiji je Spejsi umetnički direktor.

Spejsi i Mendes su poslednji put sarađivali na filmu „Američka lepota“ koji je osvojio pet Oskara, od kojih je jednog dobio Spejsi za glavnu ulogu, a drugog Mendes za režiju.

Povezana vest:  Završeno snimanje filma „Jedini izlaz“ Darka Nikolića

Ričard Treći, koji se borio za presto tokom engleskog Rata dveju ruža u 15. veku, jedan od od najozloglašenijih Šekspirovih likova, a igrali su ga glumački velikani kao što su Lorens Olivije (Laurence Olivier) i Ijan Makelen (Ian McKellen).