GeorgeClooneyNovi rediteljski poduhvat Džordža Klunija

Džordž Kluni (George Clooney) bira glumačku ekipu za novi film koji će režirati, „Farragut North“, preneo je sajt didžital spaj (digital spy) koji prati šou biznis.
Filip Simor Hofman (Philip Seymour Hoffman) i Pol Đamati (Paul Giamatti) su već angažovani za Klunijevu političku dramu, a ponude su poslate Krisu Pajnu (Chris Pine), Evan Rejčel Vud (Rachel Wood) i Marizi Tomei (Marisa).
Film će biti zasnovan na komadu Boa Vilimona (Beau Willimon) koji je on napisao posle rada u neuspešnoj kampanji Hauarda Dina (Howard Dean) da 2004. dobije nominaciju Demokrata za predsedničke izbore.
Pajn će igrati Stivena Majersa (Stephen Myers), mladog i ambiciozanog političkog savetnika koji koristi prljave trikove da njegov kandidat pobedi rivala.
Hofman će biti Majersov šef, Đamati menadžer rivalske kampanje, Evan Rejčel Vud učesnica u kampanji i Majersova ljubavnica, a Mariza Tomei novinarka koja prati mahinacije glavnih aktera.
„Farragut North“ će biti Kluniju četvrti film u kojem će biti iza kamere, posle „Ispovesti opasnog uma“, „Laku noć i srećno“ i „Leatherheads“.

Povezana vest:  Lautner u meksičkom avanturističkom spektaklu