Natasa_Solak_i_Nikola_RakocevicPremijera filma Šišanje 6. oktobra u Sava centru
Igrani film „Šišanje“ Stevana Filipovića, koji se bavi potonućem jednog mladića u svet skinheda i navijačkih grupa, premijerno će biti prikazan 6. oktobra u beogradskom Sava centru, saopštila je danas distributerska Tuck.
Filipoviću, čiji je debi bio „Šejtanov ratnik“ (2006), to je drugi film, i snimio ga je ponovo u saradnji s producentskom kućom „Hipnopolis“.
Tuck opisuje „Šišanje“ kao politički angažovan film, namenjen prvenstveno mlađoj generaciji, i kao priču o „odrastanju, ljubavi, odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka Novice“ u tumačenju Nikole Rakočevića.
Novica je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa.
Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i ljubavlju prema svojoj komšinici Mini (Bojana Novaković) Novica postaje vođa navijačke i skinhed grupe.
Kako se u saopštenju navodi, film takođe govori o tome „kako sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom i koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čovekom da uništi svoj život i živote svojih najbližih“.
Pored Nikole Rakočevića, Viktora Savića i Bojane Novaković, u filmu igraju Nikola Kojo, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović i Predrag Ejdus. „Šišanje“ će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 7. oktobra.
Povezana vest:  Režiser filma "Ejmi": Nisam želeo nikoga da povredim