TeresaSalgueiroTereza Salguiro i Mat Bjanko u Srbiji
Koncertna agencija „Šoumaster“ najavila je danas da će uz koncerte portugalske fado pevačice Tereze Salgueiro 17. septembra u Beogradu i 18. septembra u Novom Sadu, dovesti 14. oktobra u Sava centar i britanski latino-džez pop sastav „Mat Bjanko“.
Koncertni menadžer „Šoumastera“ (Showmaster) i bivši direktor Beogradske arene Đorđe Milutinović rekao je na konferenciji za novinare da će u novoj kući nastojati da dovode pretežno „lepu umetnost, jer Beograd ima kvalitetnu publiku“.
Milutinović je istakao da će bivša pevačica Madredeuša Tereza Salguiro sa koncertom nazvanim „Muzika mog Portugala“ prvi put pevati u Novom Sadu, u „Sinagogi“, dok se u Beogradu vraća u Sava centar gde je nastupala više puta.
Salguiro je u Sava centru pevala u februaru 2008. godine sa ansamblom „Luzitiana“, a potom i u junu sa „Septeto Žoao Kristal“. U toj beogradskoj dvorani je nastupala sa „Madredeušom“ 2000. godine, a na kraju i u novembru 2006. godine na oproštajnoj turneji sastava.
„Mat Bjanko“ (Matt Bianco) predvođeni poljskom pevačicom Basijomn Džedželevskom (Basia Trzetrzelewska) pročuli su se 1984. godine u Evropi hitovima „Get Out of Your Lazy Bed“ i „Half a Minute“ sa prvog albuma „Whose Side Are You On?“.
U Beograd „Mat Bjanko“ dolazi u postavi koja posluje u poslednjih dvadesetak godina, koju čine pevač Mark Rajli (Mark Reilly) i klavijaturista Mark Fišer (Fisher) uz prateće muzičare.
Povezana vest:  Pretpremijera audio vizuelnog rada "Tri(p)bina" u Parobrodu