twilight 2 1Robert Patinson protiv Tejlora Lautnera u trci za nagradu Scream 2010

 

Nakon dodele nagrada Teen Choice Awards 2010. Robert Patinson (Pattinson) ponovo kreće u borbu protiv Tejlora Lautnera (Taylor Lautner). Spike TV najavila je kandidate za nagradu Scream za 2010. otkrivajući naravno dvojicu glumaca iz sage ‘Sumrak’ u trci za titulu najboljeg glumca fantastike.

Ko će ove godine odneti nagradu za najboljeg glumca u žanru fantastike pitanje je na koje nije nimalo  lako odgovoriti. Osim kandidata Tejlora Lautnera i Roberta Patinsona, u igri je slatkiš iz serije ‘True blood’ Aleksander Skasgard (Alexander Skarsgard). U žanru fantastike takmiče se i Džoni Dep (Johnny Depp) zbog uloge koju je sjsjmo odigrao u ‘Alisi u Zemlji čuda’, Tom Henks (Hanks) s filmom ‘Toy Story 3’ i Nikolsa Kejdž (Nicolas Cage) sa svojom odličnom ulogom iz filma ‘Kick-Ass’.

Povezana vest:  Studija: Slaba zastupljenost žena iza kamere

Fil ‘Inception’ Christophera Nolana dobio je 15 nominacija u 14 kategorija, dok je ‘Kick-Ass’ dobio vrtoglavih 17 nominacija u 13 kategorija, a ‘Iron Man 2’ samo 13 nominacija. Na području televizijskih serija takmičiće se ‘True blood’ protiv ‘Dextera’, naučnofantastična serija ‘Doctor Who’, ‘Lost’ i nova obrada stare serije ‘V’.

Peta dodela nagrada Scream (Vrisak) za najbolje iz žanrova naučne fantastike, strave i užasa i stripova biće održana 16. oktobra u Los Anđelesu u Kaliforniji, a sudije ovog događaja biće velikani poput Tima Bartona (Burton), Džon Karpenter (John Carpenter), Viz Krejven (Wes Craven), Kvetin Tarantino (Quentin Tarantin) i Džoša Vedona (Joss Whedon).

Povezana vest:  Harison Ford u pregovorima za "Blejd raner 2"

Da li će Tejlor Lautner ponovo pobediti Roberta Patinsona kao i na dodeli nagrada Teen Choice Awards 2010. pitanje je na koje ćemo odgovor saznati tek polovinom sledećeg meseca.