robinho_1Robinjo: Mančester je užasno mesto za život!

 

U razgovoru za ugledni američki magazin The People napadač brazilske reprezentacije i novopečeni igrač Milana Robinjo požalio se na uslove rada u svom bivšem klubu Mančester Sitiju.

-Treneri Hadžs i Manćini nisu me razumeli. Postojao je nedostatak kontakta na relaciji između igrača i kluba. Radilo se kao u kancelariji, dođeš na trening, odradiš svoje i ideš kući, pa opet na utakmicu i doviđenja. Ja sam Brazilac, temperamentan sam i ne mogu da pružim svoje najbolje izvođenje ako nisam srećan u svakom aspektu života – komentarisao je Robinjo, koji je u u Siti stigao 2008. godine iz Real Madrida uz 42.5 miliona evra odštete, da bi se u Engleskoj zadržao tek sezonu i pol pre pozajmice u Santos.

Povezana vest:  NIS Srbija odbranio trofej Planetwin365 Zlatnog kupa

-Ja sam specifičan igrač koji mora da bude srećan tamo gde igra. To je bio slučaj u Realu, ali u Sitiju nikada. Možda nikad nisam trebao ni da napustim Real. Moja je destinacija tada zapravo trebao da bude Čelsi s Luizom Felipeom Skolarijem, ali Siti se pojavio, a ja sam prihvatio ponudu. Na kraju se presudnim po transfer pokazao Mark Hadžs koji je insistirao da dođem.

Povezana vest:  Stefan Mitrović: Samo smo želeli da igramo fudbal

Nakon uspešnog starta u engleskoj avanturi Robinjo je ubrzo postao nezadovoljan.

-Na početku sam razmišljao pozitivno, a u prilagođavanje su mi pomagali sunarodnici Elano i Jo. Ali Engleska je tako `teška` zemlja i imao sam velikih problema s prilagodbom.

O samom Mančesteru Robinjo ima lepe reči samo s fudbalskog aspekta.

-Mančester je sjajno mesto fudbalsko gledano, ali užasno mesto za život. Zime su tako hladne, a noći duge i tamne. Za mladog Brazilca tamo je jako teško. Premierliga je bez sumnje najbolja liga na svetu. Stadioni su uvek puni i atmosfera je neverovatna, ali nije za svakoga život u Engleskoj – zaključio je 26-godišnji Brazilac, koji je Milanu potpisao četvorogodišnju vernost.

Povezana vest:  Borusija i Dortmund čekaju Real Madrid