The American„Mačeta“ i „Amerikanac“ najgledaniji u Americi

 

Akcioni film Roberta Rodrigeza “Mačeta” (Machete) i triler Antona Korbejna „Amerikanac“ (The American) najgledanija su filmska ostvarenja proteklog vikenda u Americi.

“Amerikanac”, koji se u američkim bioskopima prikazuje od 1. septembra, u prvom vikendu beleži zaradu od 16 miliona dolara. Oskarovac Džordž Kluni tumači lik profesionalnog ubice koji svojim nadređenim saopštava da će njegov sledeći zadatak biti poslednji. Misija ga vodi u jedan italijanski gradić gde će se osećati daleko od opasnosti. Uskoro ce zatražiti pomoć lokalnog sveštenika i ući u romansu sa meštankom Klarom. Ali, izlaskom iz senke rizikovaće da izazove sudbinu… “Amerikanac” u naše bioskope stiže tokom jeseni.

Povezana vest:  En Hatavej zabrinuta zbog obožavalaca Džudi Garland



machete_plakatOstvarenje Roberta Rodrigeza “Mačeta” koje je u bioskopskoj distribuciji od 3. septembra dostiglo je zaradu od 11 miliona dolara. Glumačku postavu predvodi Deni Trejo, a pored njega u filmu igraju Džesika Alba, Robert de Niro, Mišel Rodrigez, Lindzi Lohan, Stiven Sigal, Don Džonson i drugi. Pošto je preživeo okršaj sa meksičkim narko dilerom Torezom, bivši federalac Mačeta je pobegao u Teksas želeći da zaboravi tragičnu prošlost, ali će se naći u lancu korupcije i prevare u kome je izvršen atentat na senatora, a on optužen za to. Želeći da skine ljagu sa svog imena, Mačeta kreće u osvetu izazivajući seriju metaka, krvi i slomljenih srca, a njegov zadatak ga neminovno vodi nazad ka Torezu u epskoj borbi osvete i iskupljenja.

Povezana vest:  Posle Karle Bruni, Vudi Alen želi Mišel Obamu u svom filmu

Premijera filma “Mačeta” zakazana je za 15. septembar u Kolosej Multiplexu, a u bioskopskoj distribuciji će biti od 16. septembra.