mother_and_childFilmu Mother and Child nagrada u Dovilu

 

Film „Mother and Child“ Rodriga Garsije (Garcia) dobitnik je Gran prija 36. festivala američkog filma u francuskom gradu Dovilu završenom u subotu uveče.

U priči čija je tema materinstvo, glavne uloge igraju Anet Bening (Annette), Naomi Vots (Watts) i Keri Vašington (Kerry Washington), koje glume tri žene čije će se sudbine neočekivano ukrstiti.

Povezana vest:  Džim Keri postao deda

Jedna je sa 14 godina ostala trudna (Anet Bening) i dala dete na usvajanje, a njena ćerka (Naomi Vots) 34 godina kasnije, i sama trudna, razmišlja o identitetu svoje biološke majke, dok je treća (Keri Vašington) na putu da ostvari san o usvajanju deteta.

Žiri je u zvaničnoj selekciji imao 12 ostvarenja, od kojih su osam bila debitantska. Većina ih je delo mladih režisera i nezavisne produkcije.

Povezana vest:  Majkl Daglas i Dajana Kiton u romantičnoj komediji

Nagradu međunarodne kritike dobio je uzbudljivi triler „Buried“ Rodriga Kortesa (Cortes) sa Rajanom Renoldsom (Ryan Reynolds) u glavnoj ulozi, a čija se radnja dešava u pustinji u Iraku.

Nagradu žirija ravnopravno su podelili filmovi „The Myth of the American Sleeopover“ Dejvida Mičela (David Mitchell) i „Winter’s Bone“ Debre Granik.