vejn_runi_sa_loptomRuni nije igrao protiv Evertona zbog seks-skandala

 

Izostavljanje Vejna Runija iz sastava Mančester Junajteda u subotnjoj premierligaškoj utakmici protiv Evertona (3-3) posledica je njegovog seksualnog skandala, tvrdi u nedelju News of the World.

Menadžer crvenih đavolaAleks Ferguson Runijevo je eliminisanje opravdao izjavom da je svog napadača samo želeo da zaštititi od neprijateljski raspoloženih navijača Evertona, kluba u kojem je započeo karijeru.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Nemoguća misija za Kežmana i Simića

Ali, NOTW tvrdi, pozivajući se na izvore iz kluba, da je škotski stručnjak kaznio Runija zbog afere koja je izbila prošle nedelje nakon što je u delu engleskih medija izašla priča kako je napadač engleske reprezentacije varao trudnu suprugu s prostitutkom.

Runi se u petak pojavio u hotelu Lowry u kojem su njegovi saigrači bili u karantinu, ali Ferguson nije želeo da ga vodi u Liverpul. Menadžerove reči kako je Runija želeo da sačuva od pritiska Evertonovih navijača ipak deluju prilično neuverljivo budući da je prvi napadač Junajteda ionako prethodnih godina već igrao na Goodison Parku.

Povezana vest:  Rad i Vojvodina podelili bodove na Banjici

Ferguson je i ranije znao da kažnjava igrače zbog njihovih prestupa. Tako je svojevremeno odbio da vodi Dejvida Bekama u Leeds nakon što je ovaj zakasnio na trening, a verovatno i Runija sada želi da upozori da neće tolerisati njegove afere.

Ali, Ferguson je već najavio kako će Runi sigurno igrati u utorak u 1. kolu Lige šampiona kada na Old Trafford stiže Randžers.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Počinje borba za bodove, na programu 23 utakmice