U Bundesligi ove sezone iznenađenjima nema kraja. Borusija iz Menhengladbaha je vodeća na tabeli, drugoplasirani Dortmund i devetoplasirani Hofenhajm dele samo dva boda, a aktuelni šampion, ekipa Bajerna iz Minhena, je nakon debakla u 10. kolu u Frankfurtu uz bodove ostala i bez trenera. Otkaz Nika Kovača desio se u najgorem mogućem trenutku za Bavarce s obzirom da ih u narednom kolu očekuje 103. „Der Klassiker“ Bundeslige.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati 25. kola

Statistika je na strani tima iz Minhena, imaju 47 pobeda, 29 nerešenih rezultata i 26 poraza od žuto-crnih. Rekorder u broju nastupa u ovom nemačkom „večitom derbiju“ je sportski direktor Borusije Mihael Cork sa 28 utakmica, dok je rekorder u broju postignutih golova (20) Robert Levandovski koji je imao zadovoljstvo da iskusi „Der Klassiker“ sa obe strane uz ravnomeran golgeterski učinak od po 10 golova i za Dortmund i za Bajern.

Povezana vest:  Ferguson ne dovodi nove igrače u prelaznom roku

Da li će „Milioneri“ iz Dortmunda u „Alijanc areni“ uspeti da dodaju soli na ranu navijačima bavarskog giganta, ili će Bajern kao u prethodnom okršaju goste da isprati sa punom mrežom (5:0), saznaćemo u subotu na Eurosportu 2 (9.11. u 18:30h, Eurosport 2).