resident-evil-afterlife-movie-poster„Resident Evil: Afterlife“ pokorio box-office

 

Četvrti deo čuvene i veoma uspešne filmske franšize „Resident Evil“, ovog puta nazvan „Afterlife“, pokorio je američki box-office zaradivši 27,7 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja.

Film u kome Alice (Milla Jovovich) spašava one koji su preživeli virusnu infekciju od koje zaraženi postaju zombiji, u severnoameričkim bioskopima zaradio je više od šest filmova zajedno koji se nalaze ispod na ovosedmičnoj box-office listi.

Inače, ukupna zarada filma „Resident Evil: Afterlife“ prvog vikenda prikazivanja iznosi 45,5 miliona dolara.

Povezana vest:  "Poslednja ekskurzija 5" od danas u bioskopima u 3D!

Blizu 15,5 miliona dolara film je zaradio u Japanu, u bioskopim u Rusiji ostvario je zaradu od 9,5 miliona, u Španiji 3,4 miliona, dok je u britanskim bioskopima film reditelja Paula W. S. Andersona zaradio 2,9 miliona dolara.

Na drugom mestu severnoameričkog box-officea nalazi se film „Takers“, koji je ovog vikenda zaradio samo 6,1 milion dolara. U filmu „Takers“ priča se vrti oko notornih kriminalaca koji neprestanu zbunjuju policiju izvodeći savršene pljačke. Naime, oni pljačkaju banke neverovatnom brzinom i sa savršenom spretnošću tako da iza sebe ne ostavljaju nikakav trag. Ali, kada krenu u poslednju pljačku na njihovom putu će se naći detektiv koji daje sve od sebe kako bi konačno rešio slučaj.

Povezana vest:  Hali Beri: Volim da budem gola

Na trećem mestu je film koji je prošle sedmice bio prvi na listi severnoameričkog box-officea – „The American“ sa Georgeom Clooneyem u glavnoj ulozi. Film je ovoga putra zaradio svega 5,9 miliona dolara, dok ukupna zarada filma iznosi 28,3 miliona dolara.

 

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

 

1. „Resident Evil: Afterlife“, 27, 7 miliona dolara

Povezana vest:  Gvinet Paltrou dobila zvazdu na Stazi slavnih u Holivudu

2. „Takers“, 6,1 milion dolara

3. .“Machete“, 4,2 miliona dolara

4. „Going the Distance“, 3, 8 miliona dolara

5. „The Other Guys Sony“, 3,6 miliona dolara

6. „The Last Exorcism“, 3,4 mmiliona dolara

7. „The Expendables“, 3,2 miliona dolara

8. „Inception“, 3 miliona dolara

9. „Eat Pray Love“, 2,9 miliona dolara

10. „The Switch“, 2 miliona dolara