julia_robertsDžulija Roberts i Havijer Bardem u San Sebastijanu

 

Amerikanka Džulija Roberts (Julia) i Španac Havijer Bardem (Javier) biće zvezde 58. međunarodnog filmskog festivala u španskom gradu San Sebastijanu, koji će trajati od 17. do 25. septembra. Dvoje oskarovaca predstaviće u San Sebastijanu film „Jedi, moli, voli“ Rajana Marfija (Ryan Murphy) koji govori o ženi koja putuje po svetu u potrazi za unutrašnjim mirom.

Povezana vest:  Premijera filma "Bićemo prvaci sveta" 26. februara

Džuliji Roberts (42) biće uručena i počasna nagrada Donostia, za „vrlo kompletnu“ karijeru, kazao je direktor festivala Mikel Olasiregi (Olaciregui). Džulija Roberts se „nije ograničila na lepu devojku“ i uspela je da se „distancira“ od ljubavnih komedija koje su je proslavile, ocenio je.

Na 58. festivalu u San Sebastijanu biće prikazana 193 filma, od čega 15 u takmičarskoj selekciji. Među njima će biti novi film Džona Sejlsa (John Sayles) „Amigo“, o američkoj i španskoj kolonizaciji Filipina krajem 19. veka, film „Neds“ britanskog režisera i glumca Pitera Malana (Peter Mullan), kao i „Misterios de Lisboa“ francusko-čileanskog režisera Raula Ruisa (Raoul Ruiz).

Povezana vest:  UPLOVITE U AVANTURU SA VAJANOM OVE NEDELJE U BIOSKOPIMA CINEPLEXX

Festival će otvoriti meksički istorijski film „Chicogrande“ Felipea Kasalsa (Cazals). Predsednik festivalskog žirija biće srpski režiser Goran Paskaljević. Proše godine, glavna festivalska nagrada Zlatna školjka pripala je Kinezu Lu Čuanu, za film „Grad života i smrti“.