sasa_ilic_andLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Partizan otputovao u Ukrajinu

 

Crno bela ekspedicija krenula rano jutros put Donjecka, na novi pohod kroz grupnu fazu Lige šampiona, i to u dobrom raspoloženju koje ima za podlogu pobedničku seriju, kako u domaćoj ligi, tako i evropskom prologu.

A na pohod kroz Evropu, krenuli su:

Golmani: Stojković i Ilić;

Odbrana: Miljković, Savić, Stanković, Krstajić, Lazevski, Kizito;

Veznjaci: Kamara, Tomić, Petrović, Smiljanić, Ilić, Davidov, Babović;

Atakeri: Kleo, Iliev, Boja.

Kao što se vidi iz priloženog, na put je krenuo i „Iron man“ Mladen Krstajić, iako je juče pre podne izašao iz bolnice, seo na avion, odleteo u Nemačku i tamo mu je ekspresno izlivena karbonska maska (najbolja, jer je laka i čvrsta) sa kojom će, po svojoj želji, verovatno istrčati na Donbas arenu. Čovek je jednostavno napravljen od „vulkanskog materijala“ i što bi naš narod rekao, jedino „sekira“ može da ga samlati. Krstajić će sa maskom izgledati kao Zoro, pa kao takav može i dodatno da „rastera“ onu četu Brazilaca iz Šahtjora, kada budu namerili da mu dolaze u pohode na 16 metara. Sad, ostaje da se vidi šta Aleksandar Stanojević ima na to da kaže i da li će Krle „voziti 16-metarskim placom“ sa dozvolom ili bez nje.

Povezana vest:  Nikolić: Odigrali smo sramno prvo poluvreme

Druga „zlatna“ poluga tima, to zna svako dete – Saša Ilić, ima svoj vizir, i kao po običaju, „ blago zadimljen“. Evo njegovog monologa pred putešestvije u prapostojbinu nas sa ovih prostora (istoričari kažu da smo „zaždili“ ovamo baš iz okoline Donjecka):

mladen_krstajic_par-Liga šampiona je mnogo ozbiljno takmičenje, igramo protiv ozbiljnih ekipa, protiv kojih smo autsajderi, ali sigurno ćemo pokušati da im se suprostavimo, da sa svakim igramo, pa šta bude. Prvak Ukrajine ulaže mnogo u tim, neprestano angažuje Brazilce, godinama za njih igra Darijo Srna, on im je ikona kluba, ne očekuje nas lak posao. Ipak, nada poslednja umire, ali smo svesni da igramo protiv neverovatno jakog protivnika. Reč je o uigranoj, iskusnoj ekipi, koja gaji ambicije da zauzme jedno od prva dva mesta, dok nas opterećuju kadrovski problemi, pošto neće moći da igraju dvojica standardnih prvotimaca –Marko Jovanović i Ivan Stevanović, a možda i Mladen Krstajić. To je veliki hendikep za nas. Ne kažem da nema ko da ih zameni ili da unapred tražim izgovore, već da će umesto njih igrati mladi momci, kojima je gostovanje na Donbas areni prva ozbiljnija evropska utakmica, možda i najteža u karijeri. Nemam šta posebno da im pričam… Svesni su da se na ovakvim utakmicama rađaju veliki igrači, i treba da pokažu kako nisu slučajno u Partizanu. Bitno je da ih odlikuje sportska drskost. Nemamo čega da se plašimo niti bilo ko u Partizanu sme da ima strah protiv koga god da igra – rekao je Ilić I nastavio:

Povezana vest:  FSS se zvanično kandidovao za domaćina EP za omladince 2018.

-Ne idemo u Ukrajinu da se branimo, da pustimo njih da vode igru, pa da čekamo šansu iz kontranapada. Ne, nećemo to da radimo. Hoćemo da se nadigravamo, pa kako bude. Kad igraš za Partizan onda u svakoj utakmici želiš pobedu, samo je pitanje koliko je to moguće. Bilo bi dobro da prikažemo dobru igru, pa da uz to dođe i pozitivan rezultat. Ako ne dođe odmah u prvoj utakmici, onda će stići u drugoj, zato je bitno da zadržimo naš stil.

Povezana vest:  Nogodišnja želja Partizana: Dupla kruna i Evropa

Ekipa sutra uveče izlazi na teren stadiona u Donjecku u 19.00h po našem vremenu da odradi poslednji trening pred meč. Pola sata ranije Aleksandar Stanojević izlazi pred medije.

Meč na Donbas areni između Šahtjora i Partizana igra se u sredu od 20.45h (21.45h po ukrajinskom vremenu), a zvanična lica, koja će se starati o redu na terenu i van njega su :

Delegat: Miloš TOMÁŠ (SVK)

Arbitri:

-glavni, Carlos VELASCO CARBALLO (ESP)

-pomoćnici: Roberto ALONSO FERNANDEZ (ESP) i Juan Carlos YUSTE JIMÉNEZ (ESP)

-četvrti: Javier TURIENZO ALVAREZ (ESP)

-dodatni pomoćnici: Carlos CLOS GOMEZ (ESP) i Fernando TEIXEIRA VITIENES (ESP);

Sudijski posmatrač: Mićel VAUTROT (FRA).