Sedamdeset i dva danaFilm „Sedamdeset i dva dana“ Danila Šerbedžije u oktobru u Sava centru

 

Debitantski film „Sedamdeset i dva dana“ režisera i scenariste Danila Šerbedžije u kojem glavnu ulogu igra njegov otac Rade, imaće bioskopsku premijeru 18. oktobra u beogradskom Sava centru.

-Američka penzija dede Đurađa, koju prima njegova udovica Neđa glavni je izvor prihoda ličke porodice Paripović. Pošto Neđa umre i njihova egzistencija biva ozbiljno ugrožena, glava porodice Mane sa sinom Teodorom i bratom Jojom smišlja plan: zameniti babu – navodi se iz Sava centra.

Povezana vest:  Prijavi se na konkurs sa filmom do 3 minuta na temu "Najkraći dan"

Komedija je imala pretpremijeru u maju na marketu Kanskog festivala, a potom je prikazana u Hrvatskoj na festivalu u Puli, gde je dobila nagradu publike, „Zlatna arena“ za glavnu mušku ulogu pripala je Šerbedžiji za lika Maneta Paripovića, a za lik Joje nagrađen je Bogdan Diklić.

Na festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu u avgustu

Šerbedžija je dobio povelju za izuzetno ostvarenje stranog glumca u domaćem filmu, povelju za izuzetnu mušku ulogu pripala je Dikliću, a nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu dobila je Mira Banjac za lik baba Neđe.

Povezana vest:  Zac Efron bi voleo da bude Spiderman

U ostalim ulogama su Krešimir Mikić, Živko Anočić, Dejan Aćimović, Nebojša Glogovac, Lucija Šerbedžija, Predrag Vušović, Dragan Nikolić i drugi.