Film „Avatar“ zaradio preko milijardu dolara širom sveta

avatar_picNajnovije ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona „Avatar“ i dalje predstavlja fenomen box office lista u celom svetu, gde je do sada zaradio $1.02 milijarde dolara. 
Samo ovog vikenda u Americi, film „Avatar“ je ostvario zaradu od $68.3 miliona dolara, što je do sada najbolji rezultat koji je neki film postavio u trećoj nedelji prikazivanja. Već sada 3D SF fantazija
„Avatar“ se nalazi i među četiri filma sa najvećom zaradom u filmskoj istoriji.
Na drugom mestu ovonedeljne američke box office liste je film „Šerlok Holms“ reditelja Gaja Ričija sa zaradom od $38.3 miliona dolara. U akcionoj avanturi prepunoj misterije Robert Dauni Džunior i Džud Lou oživljavaju čuveni detektivski par iz romana Artura Konana Dojla. Film „Šerlok Holms“ je do sada inkasirao $229 miliona dolara u svetu, a u naše bioskope dolazi 7. januara.
Muzičke pop senzacije Alvin, Sajmon i Teodor se vraćaju u nastavku velikog filmskog hita „Alvin i veverice 2“, koji se ovog vikenda našao na trećem mestu box office liste u Americi, gde je nakon dve nedelje prikazivanja zaradio $157.3 miliona dolara. 
Film „Alvin i veverice 2“ će se u našim bioskopima prikazivati od 14. januara.

Povezana vest:  Efekti u „Planeti majmuna: Početak” unapređeni u odnosu na „Avatar“