Na FEST-u novi film Pitera Džeksona 

lovely_bones_posterNovi film Pitera Džeksona „Divne kosti“ imaće srpsku premijeru na ovogodišnjem FEST-u, a potom će krenuti u redovnu distribuciju, saopštila je danas distributerska kuća Taramount. 
U saopštenju se navodi da će na FEST-u premijerno biti prikazan akcioni horor film „Vukodlak“ u režiji Džoa Džonstona (Joe Johnston), kao i „Svi su dobro“ Kirka Džonsa (Kirk Jones) – rimejk ostvarenja Đuzepea Tornatorea „Stanno tutti benne“. Ovaj film, dodaje se, neće ući u redovnu bioskopsku distribuciju. 
„Divne kosti“, fantazijska triler-drama, prvi je Džeksonov film od rimejka „King Kong“ (2005), i u njemu igraju Mark Valberg (Wahlberg), Rejčel Vajz (Rachel Weisz) i Suzan Sarandon (Susan). 
Film govori o ubijenoj devojčici koja posmatra svoju porodicu – i svog ubicu – sa neba, pri čemu mora da izvaga želju za osvetom i želju da se njena porodica oporavi. 
Scenario, prema istoimenom romanu Elis Sibold (Alice) napisali su Džekson, Fren Volš (Fran Walsh) i Filipa Bojens (Philippa Boyens), isti trojac koji je Tolkinov roman „Gospodar prstenova“ adaptirao u trodelni svetski hit (2001-2003) i za taj napor osvojio „oskara“. 
Među izvršnim producentima „Divnih kostiju“ je Stiven Spilberg, čiji je studio Dreamworks Pictures realizovao ovaj film. 
Film „Vukodlak“ Džoa Džonstona naći će se u srpskim bioskopima od 25. februara, a u glavnim ulogama su „oskarovci“ Benisio del Toro (Benicio) i Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), kao i Emili Blant (Emily Blunt), Hjugo Viving (Hugo Weaving) i Art Malik. Scenario su napisali Endrju Kevin Voker (Anrew Kevin Walker) i Dejvid Self (David Self). 
„Vukodlak“, kako se navodi, „vraća mit o ukletom čoveku svom iskonskom poreklu“ i govori o plemiću Lorensu Talbotu koji se vraća na porodično imanje nekoliko dana posle bratovljevog nestanka. Ponovo udružen sa otuđenim ocem, Talbot kreće u potragu za bratom i razotkriva svoju užasavajuću sudbinu. 
Američki rimejk Tornatoreovog „Svi su dobro“ predstavlja Roberta De Nira u ulozi udovca koji iznenada kreće na proputovanje kako bi ponovo uspostavio vezu sa svojom odraslom decom – pri čemu dolazi do saznanje da su njihovi životi daleko od savršenih. 
Pored De Nira, u filmu Kirka Džonsa igraju Dru Berimor (Drew Barrymore), Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale) i Sem Rokvel (Sam Rockwell). 
Distributerska kucha Taramount danas je najavila da će srpske premijere tokom januara i februara imati komedija „Matori džukci“ Volta Bekera (Walt Becker), animirana komedija Rona Klemwentsa (Clements) i Džona Muskera (John) „Princeza i zzabac“, komedija „U vazduhu“ Džejsona Rajtmana (Jason Reitman) i amimirana 3D avantura „Prića o igračkama“ Džona Lasetera (John Lasseter). 
„Matori džukci“ će premijeru imati 10. januara, „Princeza i žabac“ 24. januara, „U vazduhu“ 4. februara i „Priča o igračkama“ 11. februara. 

Povezana vest:  'Hari Poter i relikvije smrti 2' premijerno u Beogradu