hobbitposter1The Hobbit bi mogao da bude najskuplji film svih vremena

 

„The Hobbit“, film koji se radi po romanu čuvenog JRR Tolkiena, mogao bi da postane najskuplji film ikada snimljen. Naime, očekuje se da će biti utrošeno najmanje 500 miliona dolara, objavio je „Daily Telegraph“.

Film „The Hobbit“, koji opisuje događaje koji su se desili pre radnji prikazanih u trilogiji „Gospodar prstenova“, koju je režirao Peter Jackson, mogao bi da koštat200 miliona više nego treći deo filma „Pirati s Kariba“, koji se još smatra najskupljim filmom snimljenim do sada.

Povezana vest:  Izdvajamo 5 drama koje ne smete propustiti na ovogodišnjem Festu

Naime, prema pojedinim izveštajima, troškovi snimanja filma „The Hobbit“ koštaće duplo više nego snimanje cele trilogije „Gospodar prstenova“.

Prema pisanju „Telegrapha“, troškovi su porasli usled nekoliko godina kašnjenja s početkom snimanja, što je uglavnom bilo prouzrokovano pravnim sporovima.

Kompanija „New Line Cinema“, koja polaže prava na trilogiju, a samim time i na snimanje filma „The Hobbit“, dugo se sporila s kompanijom MGM koja ima prava na distribuciju filma. U međuvremenu, poslednji preživeli sin autora romana, Christopher Tolkien, vodio je dugotrajan spor sa producentima pređašnjih filmova.

Povezana vest:  Šta uspeh Kventina Tarantina govori o Holivudu

On je na sudu u Los Anđelesu tvrdio da mu producenti duguju 150 miliona dolara na osnovu ugovora o prodaji filmskih prava. Tolkien je zapretio da će povući filmska prava na knjigu „Hobbit“ ukoliko ne dobije veći udeo.

Ali, ukoliko snimanje filma počne uskoro prvi deo „Hobbita“, koji će biti adaptacija romana, mogao bi da bude dovršen do decembra 2012. godine, a drugi deo, koji će se fokusirati na period od 60 godina između „Hobbita“ i prvog „Gospodara Prstenova“ bi mogao da bude dovršen godinu kasnije. Producenti su uvereni da će uspeti da nadoknade troškove.

Povezana vest:  Tom Felton stiže u Beograd! (VIDEO)