Justin-Timberlake-in-The-Social-NetworkFilm o osnivačima Facebooka „The Social Network“ i dalje vlada box-officeom

 

Film o osnivačima Facebooka „The Social Network“, reditelja Davida Finchera, drugu sedmicu zaredom nalazi se na vrhu severnoameričkog box-officea.

„The Social Network“, film za koji mnogi već tvrde da je ostvarenje godine i da bi mogao da bude ozbiljan kandidat za Zlatnog globusa i nagradu Oscar, ovog vikenda zaradio je 15,5 miliona dolara.

Kao što je poznato, u središtu radnje filma je priča o nastanku najpoznatije društvene mreže na svetu – Facebooka, s posebnim akcentom na njenog osnivača Marka Zuckerberga.

Povezana vest:  Održana svetska premijera domaćeg filma „Strahinja Banović“ u Karlovim Varima

Film prati nastanak i razvoj Facebooka, još od trenutka kada su Zuckerberg i njegovi cimeri pokrenuli Thefacebook, stranu koja je najpre bila dostupna samo studentima Harvarda, a da bi kasnije bila preimenovana u Facebbook i postala jedna od najvećih društvenih mreža.

Na drugom mestu najgledanijih filmova ovog vikenda nalazi se romantična komedija „Life As We Know It“, koja stiže iz studija Warner Bros. Holly Berenson (Katherine Heigl) i Eric Messer (Josh Duhamel) su veoma uspešni poslovni ljudi i pred njima je sjajna karijera. Ali, nakon njihovog prvog neuspešnog spoja jedino što ih povezuje je zajedničko kumče Sophia, devojčica čiji su roditelji poginuli u nesreći. Oni su devojčici sve što ima, te su zbog nje prisiljeni da sve razmirice ostave po strani i pronađu zajednički jezik kako bi mogli da žive pod istim krovom.

Povezana vest:  Priča o Zlatokosi i razbojniku u našim bioskopima u januaru 2011

Film je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 14,6 miliona dolara.

Na trećem mestu box-office liste nalazi se film „Secretariat“, istinita priča o pobedonosnom ždrepcu koji je osvojio „Triple Crown“. Film koji je režirao Randall Wallace tokom vikenda zaradio je 12,6 miliona dolara.

 

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda

 

1. „The Social Network“, 15,5 miliona dolara

Povezana vest:  Robert potvrdio da su on i Kristen u vezi

2. „Life as We Know It“, 14,6 miliona dolara

3. „Secretariat“, 12,6 miliona dolara

4. „Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole“, 7 miliona dolara

5. „My Soul to Take“, 6,9 miliona dolara

6. „The Town“, 6,3 miliona dolara

7. „Wall Street: Money Never Sleeps“, 4,6 miliona dolara

8. „Easy A“, 4,2 miliona dolara

9. „Case 39“, 2,6 miliona dolara

10. „You Again“, 2,4 miliona dolara

11. „Let Me In“, 2,4 miliona dolara