Sandra Bullock najplaćenija glumica u 2009
The_Blind_Side_Sandra_BullockZvezda koja je najviše zaradila u protekloj godini je Sandra Bullock.
Na drugom mestu našao se Johnny Depp, tvrdi se u izveštaju Quigley Publishing Company, koja se procenama o zaradama glumaca bavi već 78 godina.
Ove godine, Sandra Bullock je glumila u tri filma – The Blind Side, Veridba i All About Steve, dok je Depp ostvario uloge u filmovima Narodni neprijatelji i The Imaginarium of Dr. Parnassus.
Na trećem mestu se našao Matt Damon (Invictus, Doušnik!), a potom George Clooney (Up in the Air, The Men Who Stare at Goats i Fantastic Mr. Fox).
Sa prošlogodišnjeg drugog mesta, Robert Downey Jr. je skliznuo na peto, a Tom Hanks koji je pet puta osvojio prvo mesto na listi najplaćenijih, sada se našao na šestom mestu sa samo jednim filmom (Anđeli i demoni).
Poslednji put kada se ženska zvezda našla na prvom mestu ove liste, bilo je 1999. godine kada je najveću zaradu ostvarila Julia Roberts, a ovog puta među ženama na listi se našla Meryl Streep, na sedmom mestu (Džuli i Džulija, Komplikovano je i Fantastic Mr. Fox).
Najveće iznenađenje je Brad Pitt koji se, uprkos hitičnom naslovu Prokletnici našao tek na osmom mestu. Poslednje dve pozicije na listi zauzeli su Shia LaBeouf (Transformersi 2: Osveta poraženog) i Denzel Washington (Otmica u metrou 123).
Povezana vest:  "Agenti sudbine" od 3. marta u bioskopima