Dan D za Crvenu zvezdu 12. januar

 

marko_keselj_cz_derbiPosle pobede u Moskvi (88:86) i trijumfa Benetona nad Šoleom (81:80), više nema nikakve dileme- utakmica 12. januara protiv Italijana odlučiće ko će sa prvog mesta iz grupe F u drugu fazu Evrokupa. Prvo mesto „na papiru“ donosi lakše rivale ali na Malom Kalemegdanu o tome ne razmišljaju.

-Želimo da pobedimo Beneton u punom Pioniru i tako zaokružimo prvu fazu Evrokupa. Ipak, još uvek ne gledamo ko će nam biti rival kada uđemo među 16, jer je ove godine takmičenje veoma izjednačeno. U nekoliko grupa poslednje kolo odlučivaće o prvom mestu, pa tek nakon toga možemo da pričamo o narednim rivalima. U dosadašnjem delu Evrokupa pokazali smo da možemo da dobijamo na strani i da odigramo kvalitetne utakmice pred gostujućim navijačima. Ipak, još uvek ne razmišljamo o Benetonu, jer nas u subotu čeka FMP – kaže Vladimir Štimac.

Povezana vest:  HRVATSKA, Košarkaški trener mogući osumnjičeni za ratne zločine

Crveno beli će večeras sleteti u Beograd i polako zatvoriti moskovsko poglavlje. Iza našeg tima je možda i najteži meč u dosadašnjem takmičenju.

-Domaćin ima kvalitet i ušao je rasterećeno. Bili smo malo nervozniji na početku, slabije branili pik i promašivali smo čiste situacije. Čak i kada je bilo 10 poena razlike za Dinamo znali smo da imamo snage da se vratimo i da prelomimo utakmicu. Verujem da je ova utakmica najbolja pozivnica za subotnji duel protiv FMP-a. Pokazali smo u utorak da smo, pre svega tim, a ko će da proradi najmanje je bitno – rekao je „dan posle“ Marko Kešelj.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati 1. kola Jadranske lige i tabela

Tim novog stratega crveno belih Aleksandra Trifunovića od sutra je u uobičajenom ritmu. U subotu od 19 sati i 30 minuta sledi utakmica sa FMP uz direktan prenos na TV Košava.