DVD store in LondonDVD filma “Zona mrtvih“ širom sveta

 

Prvi srpski zombi film „Zona mrtvih“, u režiji Milana Todorovića i Milana Konjevića, imaće zanimljiv život tokom oktobra ove godine.

 

Pančevački zombiji posetiće najpre Montevideo, s obzirom na to da se film našao u selekciji festivala Montevideo Fantastico, petog po redu Festivala horora i naučne fantastike Urugvaja, koji će se održati od 12. do 17. oktobra u ovoj južnoameričkoj prestonici. Inače, film „Zona mrtvih“ je već obišao Latinsku Ameriku putem festivala koji su održavani u Meksiko Sitiju, Buenos Airesu, Sao Paolu, Porto Alegru, a do kraja godine biće prikazan i na festivalu u Santjagu.

Povezana vest:  Ešli Tisdejl pronašla novu ljubav dan nakon raskida

 

Nakon toga, film će biti prikazan na Festivalu nezavisnog savremenog filma horora i fantastike – Bloody XMAS – koji se održava u Pragu od 27. do 31. oktobra.

 

Krajem oktobra, film ’’Zona mrtvih’’ biće na programu i najvećeg žanrovskog festivala u Africi – Horrorfest-a, koji se održava u Kejp Taunu, u Južnoj Africi, od 27. oktobra do 5. novembra, i predstavlja najveći događaj vezan za praznik Noć veštica na celom kontinentu, koji uključuje filmski program, maskenbal, muzički program, predavanja, dodelu nagrada i još mnogo toga.

Povezana vest:  Film "Napad na Belu kuću" od sutra u bioskopima

 

Takođe, od 1. oktobra, film ’’Zona mrtvih’’ se nalazi u redovnoj distribuciji putem Video on Demand kablovskih kanala i mobilnih mreža u SAD-u i Kanadi, i to pod naslovom „2012: Apokalipsa mrtvih“, a uskoro se očekuje i DVD distribucija na ovom tržištu, što predstavlja izuzetan uspeh jednog domaćeg filma, s obzirom na to da Severna Amerika predstavlja najveće filmsko tržište na svetu.

Povezana vest:  Momčilovicu nagrada za režiju na filmskom festivalu u Sofiji

 

Film se do sada našao u distribuciji u Japanu, Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a otkupljena su prava i za Indoneziju, Rusiju, Bliski Istok, Nemačku, Italiju i Španiju, te se uskoro očekuje distribucija i u ovim zemljama.